Viceprimarul Sucevei Lucian Harșovschi: Toate parcurile din municipiu, toate unitățile de învățământ, dar și patinoarul vor beneficia de aparate de iluminat tip LED


Intră acum și în grupul de

Viceprimarul municipiului Suceava, Lucian Harșovschi, a anunțat, marți, că în municipiu urmează să fie amplasate aparate de iluminat tip LED în toate parcurile, la toate unitățile de învățământ, dar și la patinoarul artificial.

El a spus că aceste noi investiții vor fi realizate din economiile rezultate la proiectul finanțat cu fonduri elvețiene în cadrul Programului de Cooperare Elvețiano-Român ce prevede înlocuirea a aproape 4000 de corpuri de iluminat pe raza municipiului Suceava.

Astfel, valoarea estimată a contractului de achiziţie publică a fost de 20.362.685,04 lei fără TVA, iar contractul a fost adjudecat de asocierea SC FLASH LIGHTING SERVICES SA şi SC LOIAL IMPEX SRL cu o valoare de  13.193.960,83 lei fără TVA, având ca termen finalizare data de 25 septembrie 2017.

Contractul prevede înlocuirea a 3.843 de corpuri de iluminat din municipiul Suceava cu corpuri de iluminat de tip LED, achiziția și instalarea de echipament de telegestiune și punerea în funcţiune a sistemului de iluminat şi sistem de telegestiune.

Din economiile rezultate, respectiv suma de 7.168.724,21 lei, economisită ca urmare a desfăşurării procedurii de achiziţie publică urmează să fie folosită pentru realizarea de activităţi suplimentare în cadrul proiectului, a spus viceprimarul.

Astfel, vor fi montate aparate de iluminat tip LED, împreună cu panouri fotovoltaice care să asigure energia necesară funcţionarii acestor aparate de iluminat, în parcurile aflate pe teritoriul municipiului Suceava, respectiv Parcul Central, Parcul Areni, Parcul Burdujeni, Parcul Simion Florea Marian, vor fi montate aparate de iluminat de tip LED la patinoarul artificial în aer liber aflat în administrarea municipiului Suceava și vor fi înlocuite corpuri de iluminat cu aparate de iluminat tip LED sau echivalent (cu consum redus de energie electrică şi durata de funcţionare minim 4 ani) pentru unităţile de învăţământ, respectiv şcoli, grădiniţe și licee, clădiri aflate în proprietatea Municipiului Suceava şi administrarea unităţilor de învăţământ.

Prin acest proiect, până în prezent, au fost montate 850 de corpuri de iluminat de tip LED pe 60 de străzi din cartierele Iţcani şi Burdujeni.(N.B.)

 

 


Intră acum și în grupul de