Autoutilitară furată, abandonată în albia pârâului Voievodeasa după ce suspectul a fost urmărit 10 kilometri de un echipaj de poliție


Intră acum și în grupul de

O patrulă din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea au urmărit pe o distanță de 10 kilometri o șoferul unei autoutilitare care fusese furată din Sucevița.

Potrivit Poliției Județene Suceava, echipajul de poliție a efectuat, marți dimineața, semnal regulamentar de oprire unei autoutilitare înmatriculată în străinătate, însă, șoferul nu s-a conformat și și-a continuat deplasarea, motiv pentru care, s-a procedat la urmărirea acesteia cu girofarul în funcțiune și cu semnalele acustice, pe un carosabil acoperit cu zăpadă și gheață, dar vehiculul a fost găsit abandonat la circa 10 km, în albia pârâului Voievodeasa, din comuna Sucevița.

Pe timpul verificărilor, polițiștii au fost sesizați de un tânăr de 23 de ani, din comuna Sucevița, despre faptul că i-a fost furată autoutilitara parcată în fața porții locuinței de domiciliu, însă, lăsată descuiată și cu cheile în contact.

Ulterior, în urma cercetărilor, poliţişti au stabilit că suspectul este un bărbat de 33 de ani, din comuna Sucevița cumnat cu proprietarul mașinii, care locuiește în vecinătate.

Suspectul a recunoscut faptul că a luat autoutilitara care avea cheile în contact, din fața locuinței cumnatului său,  vehiculul fiind cumpărat împreună în urmă cu câteva luni și s-a deplasat la o stație de alimentare cu carburant de pe raza comuna Marginea, pentru a cumpăra țigări.

În acest caz se fac cercetări pentru „furt în scop de folosință”, șoferul de 33 de ani, fiind sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 580 lei și 4 puncte penalizare, iar permisul de conducere i-a fost reținut. (N.B.)

 


Intră acum și în grupul de