Alimentarea cu energie electrică în zona Vatra Dornei va fi sistată, joi, de la ora 8 pentru a se interveni la deblocarea de ghețuri a râului Bistrița


Intră acum și în grupul de

Intervenția autorităților sucevene pe râul Bistrița pentru deblocarea confluenței cu râul Dorna de ghețuri va necesita întreruperea furnizării energiei electrice în zonă pe două linii electrice.

Prefectura Suceava a anunțat, miercuri, că activitatea de deblocare se desfășoară cu utilaje grele, respectiv două excavatoare cu braț lung, două cu braț scurt, mobilizate la fața locului de către SGA, în tandem cu intervențiile echipei pirotehnice a ISU Suceava, dacă va fi cazul.

În prezent se degajează formațiunile mari de gheață, se încearcă formarea unui canal pe mijlocul râului Bistrița în zona în care zăporul a fost blocat, astfel încât, în condițiile în care se vor înregistra temperaturi pozitive, să nu existe nici un pericol de revărsare peste digul de protecție din zonele limitrofe albiei, arată sursa citată.

„Menționăm că joi, 16 februarie 2016, începând cu ora 8.00 se va sista furnizarea cu energie electrică pe liniile 20kv și 110kv, pentru a se putea interveni și în aceste zone”, precizează Prefectura Suceava.

Acțiunile au fost stabilite în urma ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență din data de 12 februarie 2017, ce a avut loc la sediul primăriei municipiului Vatra Dornei, prin care s-a hotărât ca din 13 februarie să înceapă activitatea de descongestionare a formațiunilor de gheață din zona de confluență a râurilor Dorna și Bistrița.

Grupul de lucru este format din reprezentanții instituțiilor cu atribuții în managementul situațiilor de urgență specifice riscului produs de fenemenele hidrometeorologice din timpul iernii, având următoarea componență: Instituția Prefectului județul Suceava, Sistemul de Gospodărire a Apelor Suceava, ISU “Bucovina” Suceava, Comitetul Local pentru Situații de Urgență Vatra Dornei.

„În funcție de evoluția fenomenelor, utilajele și forțele de intervenție vor rămâne mobilizate în teren și vor continua acțiunile de degajare a formațiunilor de gheață până la eliberarea completă a zăporului”, precizează Prefectura Suceava. (N.B.)


Intră acum și în grupul de