Cei 181 de angajați disponibilizați de la hypermarket-ul Real, sfătuiți de AJOFM Suceava cum să-și găsească un nou loc de muncă


Intră acum și în grupul de

Cei 181 de angajați disponibilizați de la hypermarket-ul Real care a fost închis de săptămâna trecută după ce acesta a fost achiziționat de altă firmă și unde urmează să fie amenajat un magazin de jucării au fost sfătuiți, în cursul zilei de miercuri, de reprezentanții AJOFM Suceava despre modul în care pot să-și găsească un nou loc de muncă.

Directorul executiv al AJOFM Suceava, Mirela Adomnicăi, a declarat că Real a notificat AJOFM Suceava că urmează o disponibilizare colectivă pentru 181 de persoane și că instituția, printre alte servicii, oferă și servicii de preconcediere.

„I-am informat cu privire la locurile de muncă vacante în prezent, despre cursurile de formare profesională pe care le organizăm în cursul acestui an, le-am prezentat primele reglementate prin Ordonanța 60 din 2016 încurajând mobilitatea forței de muncă”, a spus Adomnicăi.

Directorul executiv al AJOFM Suceava a menționat că din cei 181 de angajați ce vor fi disponibilizați, un număr de 91 au lucrat la Real încă de la inaugurare în 2008.

Mirela Adomnicăi a ținut să atenționeze salariații care părăsesc un loc de muncă trebuie să obțină de la angajator o adeverință privind stagiul de cotizare, menționând că din 2011, de când au fost eliminate cărțile de muncă, este necesară dovada că acești angajați au lucrat.

„Multe persoane ori și-au pierdut cartea de muncă și nu au făcut demersuri să o recupereze, iar din 2011 de când nu mai există cărți de muncă, cei care au lucrat în diverse locuri, au neglijat să-și obțină adeverință cu perioada lucrată la acei angajatori. Acum când trebuie să-și stabilească un stagiu de cotizare minim necesar în funcție de care se calculează indemnizația de șomaj, nu pot face dovada acestor stagii de cotizare”, a spus Adomnicăi.

Ea a recomandat celor care pleacă de la un loc de muncă să obțină respectiva adeverință. (Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de