Lungu: Gazul metan va ajunge pe 33 de străzi din Burdujeni-sat și cartierul Tineretului. Vor fi instalate conducte cu o lungime de 28,5 kilometri


Intră acum și în grupul de

Studiul tehnico-economic pentru introducere de gaz natural în cartierul Burdujeni-sat și Tineretului a fost depus de distribuitorul de gaz natural, Delgaz, a anunțat primarul Ion Lungu.

El a explicat că Delgaz urmează să finanțeze componenta de redimensionare a conductei de presiune medie, în timp ce municipalitatea va finanța instalarea conductelor de transport și distribuție, investiție pe care distribuitorul de gaz o consideră ineficientă, dar care este însă necesară pentru locuitorii din zonă care au răspuns într-o consultare publică, în proporție de 97,95 la sută, că doresc introducerea gazului natural în Burdujeni sat.

Prin investiția municipalității urmează să fie instalate conducte de diferite tipuri pe o lungime totală de 28,5 kilometri, a spus primarul, care a menționat că gazul metan va fi adus pe 33 de străzi, din care 28 în Burdujeni-sat și 5 în cartierul Tineretului.

Ion Lungu a menționat că Primăria Suceava va încheia cu Delgaz un contract de asociere și unul de comodat, prin care municipiul dă firmei de distribuție, în folosință gratuită conductele, în timp ce prin legislația veche trebuia să o transfere în proprietatea distribuitorului.

Indicatorii tehnico-economici urmează să fie prezentați spre aprobare Consiliului Local Suceava, valoarea investiției fiind estimată la 4, 182 milioane de lei, iar în acest an va fi alocată suma de două milioane de lei în vederea începerii licitațiilor, a adăugat Lungu.

Primarul a apreciat că în urma licitațiilor, suma pentru aceste lucrări va fi mai mică.

„Este o veste bună că putem aduce gazul metan în Burdujeni-sat”, a conchis Lungu. (N.B.)

 

 

 


Intră acum și în grupul de