Programul turistic „Vacanță în Bucovina” va fi prezentat de Consiliul Județean Suceava la târgul de turism de la Bergamo


Intră acum și în grupul de

Programul turistic „Vacanţă în Bucovina” va fi prezentat de Consiliul Județean Suceava la târgul de turism de la Bergamo, urmând ca italienii să afle că doar după un zbor de două ore pot să petreacă o vancanță autentică în Bucovina.

Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat, miercuri, că oferta turistică a judeţului Suceava va fi promovată, la finalul acestei săptămâni, la două târguri de profil din Bucureşti şi Bergamo, în Italia.

Astfel, la Târgul Agri Travel & Slow Travel de la Bergamo, care are loc în perioada 17 – 19 februarie, judeţul Suceava are un stand de 32 de metri pătraţi, unde vor fi prezenți meşteri populari, reprezentanţi ai Asociaţiei „Produs în Bucovina”, care vor prezenta preparate de carne, lapte şi patiserie, dar şi ai firmei din Valea Putnei care produce pateu de păstrăv.

Gheorghe Flutur a spus că la târgul de la Bergamo vor fi promovate în special patru programe pentru atragerea de turiști din Italia, respectiv Vacanță în Bucovina, Paștele în Bucovina, Hora Bucovinei, precum Tradiții și turism activ în Bucovina.

 

„Prezentăm toate aceste programe sub un singur titlul, şi anume <Bucovina, la nici două ore de zbor de Italia>”, a spus președintele CJ Suceava

În cadrul programului Vacanţă în Bucovina vor fi promovate ofertele pensiunilor şi hotelurilor pentru turiştii din Italia care vor să viziteze judeţul Suceava, a menționat Flutur.

El a arătat că potenţialilor turişti italieni li se va prezenta faptul că pentru a ajunge în judeţul Suceava vor avea la dispoziţie nu mai puţin de patru curse aeriene, din Roma, Milano, Veneţia şi Bologna.

 

În ceea ce privește Târgul de Turism al României, care are loc în perioada 16 – 19 februarie, la Bucureşti. Gheorghe Flutur a precizat că vor fi promovate cele zece programe din proiectul „Hai în Bucovina”, între care Paştele în Bucovina, Crăciun în Bucovina, Hora Bucovinei, Întâlniri Bucovinene, Pelerin în Bucovina, Luna Diasporei, Întâlniri Bucovinene sau Festivalul Gastronomic „Gustă din Bucovina”.

Peisaj Bucovina foto Catalin Urdoi
Peisaj Bucovina foto Catalin Urdoi

El a mai spus că anul acesta va fi promovat, pentru prima dată, Festivalul Internaţional Ştefanian care  va începe de Sânziene, pe 24 iunie, şi se va finaliza pe 2 iulie, când la Mănăstirea Putna este sărbătorit marele domnitor Ştefan cel Mare.

„Pentru fiecare dintre aceste programe avem pliante de promovare pentru a-i convinge pe turişti să viziteze judeţul Suceava. Principalul program pe care îl vom promova acum este Paştele în Bucovina. Astfel, în cadrul Târgului de Turism al României sunt prezentate ofertele şi pachetele unităţilor de cazare din judeţul Suceava în perioada sărbătorilor Pascale”, a precizat Flutur.(Alin Dima)


Intră acum și în grupul de