Primarul comunei Pojorâta, Bogdan Codreanu, mulțumește comunității locale și investitorilor privați pentru că localitatea a devenit stațiune turistică de interes local


Intră acum și în grupul de

Primarul comunei Pojorâta, Bogdan Codreanu, a declarat, joi, după ce comuna a fost declarată stațiune turistică de interes local că meritul pentru dobândirea acestui statut este al comunității locale, al investitorilor privați care au investit în infrastrutura turistică, dar și al administrației localee care a investit în infrastructură.

El a spus că obiective de interes pe raza comunei sunt Transrarău, Masivul Rarău cu Pietrele Doamnei, Biserica Sf. Nicolae cu șapte turnuri, nominalizată printre puținele din Europa cu o asemenea structură, dar a subliniat că turiștii beneficiază de ospitalitatea bucovineană și de gastronomia locală.

Codreanu a mai declarat că acest statut al comunei va ajuta autoritatea locală și investitorii privați să atragă finanțări europene pentru noi proiecte de dezvoltare a stațiunii.

În prezent, în Pojorâta sunt circa 300 de locuri de cazare a spus primarul.

El a precizat că dorește ca dezvoltarea stațiunii să conducă la declararea acesteia de interes național.

”Nu ne vom opri aici. Vom vrea să atingem și obiectivul de a deveni stațiune turistice de interes național”, a mai declarat Codreanu.

Comuna Pojorâta a fost declarată, joi, prin Hotărâre de Guvern, stațiune turistică de interes local.

 


Intră acum și în grupul de