Curtea de Apel Suceava a dat soluție de achitare în 6 februarie într-un caz de abuz în serviciu pentru că „fapta nu este prevăzută de legea penală ori nu a fost săvârşită cu vinovăţia prevăzută de lege”


Intră acum și în grupul de

Curtea de Apel Suceava a emis în 6 februarie 2017 o soluție de achitare într-un caz de abuz în serviciu invocând articolul 16 lit. b din Codul de Procedură Penală privind cazurile care împiedică punerea în mişcare şi exercitarea acţiunii penale între care ”fapta nu este prevăzută de legea penală ori nu a fost săvârşită cu vinovăţia prevăzută de lege”.

Astfel, în procesul unui fost președinte de asociație de proprietari din Botoșani, Dorel Ursache, acuzat de abuz în serviciu și condamnat la un an de închisoare de Judecătoria Botoșani, Curtea de Apel Suceava, a admis apelul declarat de Ursache Dorel împotriva sentinţei penale nr. 1065/24.06.2016 a Judecătoriei Botoşani.

„Desfiinţează în parte sentinţa apelată şi în rejudecare: În baza art. 396 alin.(5) rap. la art. 16 alin.(1) lit. b) teza I) Cod procedură penală, achită pe inculpatul Ursache-Dorel sub aspectul infracţiunii de abuz în serviciu, prev. de art. 297 alin.(1) rap. la art. 308 Cod penal, cu aplicarea art. 35 alin.(1) Cod penal”, se arată în decizia Curții de Apel Suceava.

Fostul preşedinte al Asociaţiei de proprietari nr. 45 din Botoşani, Dorel Ursache, a fost trimis în judecată de procurori pentru abuz în serviciu și a fost condamnat de Judecătoria Botoşani la un an de închisoare cu suspendare sub supraveghere.

Fosta contabilă a asociației, Viorica Puşcaşu, a rămas condamnată la şase luni de închisoare cu suspendare pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată.

Cei doi au fost trimiși în judecată pentru abuz în serviciu după ce un control la asociația respectivă a constatat că mai multe cheltuieli efectuate nu erau justificate prin documente, iar mai multe bunuri achiziţionate nu se regăseau în inventar.(N.B.)


Intră acum și în grupul de