”Elegii din infern”, o nouă carte semnată de scriitoarea Angela Furtună


Intră acum și în grupul de

La Editura Tipomoldova din Iași a apărut o nouă carte semnată de scriitoarea Angela Furtună, ”Elegii din infern”. Volumul reunește două secțiuni, scrise în tonalitatea hibridă psalmică, de jale și bocet românesc, de cantată și de elegie antică funebră.

”Elegiile de la Stalingrad” sunt dedicate jertfei poporului român sacrificat de dictatori în Est, aducând omagiu eroului român necunoscut căzut în infernul de la Stalingrad, fiind scrise în memoria eroului sergent Ion Furtună și a eroului sergent Gheorghe Furtună.

”Elegiile Estului sălbatic” sunt dedicate martiriului femeilor românce jertfite de dictatorul Ceaușescu în genocidul politicii de eugenie din anii 1966-1989 (legiferat de Decretul criminal Nr. 770 din 1 octombrie 1966).

”Într-o epocă ce excelează în crâncene bătălii pentru putere și pentru deromânizarea României, ștergerea amintirilor, a istoriei și a identității culturale a devenit exercițiul principal de nivelare a generațiilor amnezice. Literatura, teatrul, filmul și jurnalismul cultural de calitate pot recupera spiritul etic prin calitatea estetică a operelor majore”, arată scriitoarea Angela Furtună.

Volumul poate fi comandat și online la Editura Tipomoldova. (Irina Lițu)


Intră acum și în grupul de