Rugby, Divizia Nationala : Partida de 5 puncte


Intră acum și în grupul de

Bucovina Suceava – CFR Brasov, sâmbata, ora 10, teren „Unirea”

Scapata în mare parte de grijile retrogradarii dupa cele patru victorii obtinute în turneul „play-out”, CSM Bucovina Suceava primeste sâmbata, cu începere de la orele 10, vizita „lanternei rosii” a clasamentului, CFR Brasov, într-un meci în care singura necunoscuta pentru elevii lui Constantin Vlad si Dumitru Livadaru pare sa fie diferenta de scor.

„Desi jucam cu ultima clasata trebuie sa tratam meciul cu maxima seriozitate. Oaspetii de afla cu un pas în divizia secunda, motiv pentru care îsi vor vine scump pielea în deplasarea de la Suceava. Noi suntem însa hotarâti sa obtinem o victorie lejera, care sa ne asigure si punctul bonus. Totodata, vrem sa dovedim ca înfrângerea drastica din partida cu Olimpia a fost un simplu accident. Sper ca vremea nefavorabila din ultimele zile si implicit starea gazonului sa nu afecteze spectacolul din teren, întrucât ne-am propus sa rasplatim din plin iubitorii rugbiului sucevean ce vor tine sa fie prezenti la meci”, declara înaintea partidei de astazi, antrenorul Constantin Vlad.

Spre deosebire de jocul din etapa precedenta, tehnicianul formatiei sucevene are la dispozitie o mare parte a lotului de jucatori, singurii absenti fiind Stîngu si transformerul Ignea, amândoi accidentati.

Un avantaj moral pentru rugbistii suceveni ar putea veni din statistica meciurilor directe, trupa antrenata de Constantin reusind sa învinga gruparea brasoveana în ambele confruntari ale sezonului regulat, 41-17, pe teren propriu, respectiv, 24-14 în deplasare.

Bucovina Suceava abordeaza întâlnirea de astazi din postura de ocupanta a locului trei în clasamentul turneului „play-out” a Diviziei Nationale, la patru puncte distanta de prima pozitie, detinuta de Olimpia Bucuresti.

În alte doua partide ale etapei a VI-a, Politehnica Iasi va întâlni pe propriu teren formatia RC Bârlad, în timp ce RC Grivita va întâlni în deplasare liderul Olimpia. 

Clasament:

1. Olimpia Bucuresti 5 4  0  1     110-35       20p

2. Politehnica Iasi 5  3  0  2       86-65        16p

3. Bucovina Suceava 5  4  0  1  73-89         16p  

4. RC Bârlad  5 2  0  3              84-109       10p

5. RC Grivita  5   1  0  4           56-73          6p* 

6. CFR Brasov  5  1  0  4          63-101         6p  

 

*echipa penalizata cu 1 punct. 
 


Intră acum și în grupul de