Ion Lungu recunoaște că a ieșit din top 10 salarii în Primărie. În comparație cu el, președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur, are doar al 78-lea salariu din CJ


Intră acum și în grupul de

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a declarat, miercuri, că nu mai este „în top 10 salarii” în Primăria Municipiului Suceava în condițiile în care directori sau șefi de servicii din subordinea primarului au salarii mai mari decât primarul.

 

Lungu a spus într-o conferință de presă că municipalitatea se confruntă cu problema legată de aplicarea deciziei CCR privind salarizarea unitară la nivelul municipiilor.

El a spus că, potrivit deciziei, prin raprortarea la aceeași funcție,  grad, gradație, atribuții, specialitate, aceleași condiții de studii, angajații din Primăriile de municipii trebuie să aibă salarii la fel.

Lungu a menționat că pentru a se realiza această salarizare unitară conform deciziei Curții Constituționale a primit solicitări de la muncipii din țară și a solicitat și Primăria Suceava informații despre salariile din celelalte primării de municipii.

„Sigur, am vorbit cu primari din țară care sunt destul de disperați că au crescut foarte mult cheltuielile cu salariile și sigur că se consumă foarte mult din veniturile proprii. Noi avem noroc că avem venituri proprii mai mari și au crescut de la an la an și salariile sunt în prima parte a clasamentului, pentru că am inclus încă din 2015 sporurile de vechime, indemnizațiile de conducere și celelalte sporuri”, a spus Lungu.

El consideră că trebuie introdusă salarizarea unitară pentru că apar dezechilibre majore în ceea ce privește salarizarea în sistemul administrației publice.

„Din punctul meu de vedere apar dezechilibre majore. Eu astăzi nu sunt în top 10 salarii din Primărie, deci directori din Primărie au salarii de încadrare mai mari decât primarul. Ar trebui aplicată legea unică a salarizării și sper să se întâmple cât mai repede pentru că altfel sunt dezechilibre și la nivel de unitate și să nu mai discutăm între primării, consilii județene sau raportat la administrația centrală unde dezechilibrele sunt mai mari”, a spus Ion Lungu.

El consideră că este necesar să se aducă o echitate în domeniul salarizării pentru că altfel lucrurile scapă de sub control.

Primarul a spus că el are un salariu net de circa 4.200 de lei și a arătat că situația nu e grea, dar că nu e echitabilă în condițiile în care subordonați ai săi au salarii mai mari.

„Lucrurile scapă de sub control, dacă se lucrează pompieristic. Un șofer de la nu știu care agenție are salariu mai mare ca mine, primar de municipiu reședință de județ”, a spus Lungu.

Potrivit unor surse din administrația județeană, Gheorghe Flutur are, un salariu de aproximativ 5.100 de lei, fiind al 78-lea salariu din instituție.


Intră acum și în grupul de