Seredenciuc: Sunt inechități salariale în aceeași instituție, eu sunt pe la 130 în CJ, probabil peste salariul femeii de serviciu


Intră acum și în grupul de

Vicepreședintele Consiliului Județean Suceava Viorel Seredenciuc a declarat, joi seara, în emisiunea Exclusiv 90 de minute de la Bucovina TV că modificările salariale din ultima perioadă au generat unele inechități în cadrul aceleiași instituții, dar au pus și probleme privind asigurarea plății acestor majorări salariale în condițiile în care bugetul nu acoperă întregul an.

Seredenciuc a spus că majorările salariale erau necesare pentru că angajații din sistemul bugetar trebuie stimulați pentru munca depusă, dar a menționat că bugetul alocat de exemplu pentru Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Suceava sau școlile speciale din județ au fonduri pentru salarii până în luna septembrie.

El a mai declarat că sunt inechități între salariați, exemplificând cu salariul unui director funcționar public din CJ care primește 6000-7000 de lei în timp ce directorul Direcției Județene de Drumuri și Poduri, care este personal contractual, are salariu de 2000 de lei.

Seredenciuc a arătat că el are 4.400 de lei salariu și a estimat că este pe locul 130 de salarizare în instituție, „probabil peste femeia de serviciu”.

El a subliniat că nu a venit în Consiliul Județean pentru bani și că știa ce salariu va primi, dar că nu s-a așteptat la „explozia asta de salarii”.

Seredenciuc crede că legea salarizării unice ar urma să soluționeze inechitățile care au intervenit în prezent în ceea ce privește salarizarea din sistemul public.


Intră acum și în grupul de