Consiliul Județean Suceava vrea să obțină un credit pentru construcția Terminalului 2 al Aeroportului


Intră acum și în grupul de

Consiliul Județean Suceava intenționează să atragă un credit pentru construcția Terminalului 2 al Aeroportului Suceava și că așteaptă în prezent aprobările autorităților centrale în vederea accesării acestui credit, a anunțat, joi seara, în emisiunea Exclusiv 90 de minute de la Bucovina TV, vicepreședintele CJ Suceava, Viorel Seredenciuc.

Seredenciuc a spus în cadrul emisiunii că Aeroportul sucevean se dezvoltă și va avea șapte destinații externe, dar că este nevoie de creșterea capacității de procesare a pasagerilor motiv pentru care se impune realizarea celui de-al doilea terminal.

El a arătat că de la bugetul de stat nu s-au prevăzut fonduri pentru o asemenea investiție și că se va realiza cu fonduri obținute printr-un credit pe care CJ Suceava vrea să-l acceseze, fiind făcute demersuri în acest sens la autoritățile centrale care trebuie să aprobe obținerea creditului.

Vicepreședintele CJ Suceava a mai spus că prin hotărâre a CJ Suceava din mandatul trecut s-au transferat patru pavilioane ale Centrului Economic Bucovina pentru realizarea acestui terminal, dar că această soluție nu a fost agreată de Comisia Europeană care susține că fondurile europene folosite pentru CEBS erau pentru dezvoltarea de activități economice. Totodată, ar fi și unele probleme legate de siguranța aeroportuară, mai ales la sosiri, prin amplasarea terminalului în respectiva zonă, a menționat Seredenciuc.

El a mai anunțat că Aeroportul Suceava urmează să facă și noi angajări, respectiv suplimentarea personalului cu circa 20 de persoane.

 


Intră acum și în grupul de