Rugby. Divizia Nationala : Victorie categorica


Intră acum și în grupul de

Bucovina Suceava – CFR Brasov 45 – 0 (31 – 0)

Rugby-stii suceveni au respectat calculul hârtiei si s-au impus sâmbata, pe teren propriu, în fata „lanternei rosii” a clasamentului, CFR Brasov, cu un categoric 45-0, într-un meci contând pentru etapa a V-a din cadrul Diviziei Nationale, faza „play-out”.

În ciuda unui teren greu, elevii lui Constantin Vlad s-au instalat repede în jumatatea adversa si Zup culca balonul în terenul de tinta pentru 5-0. Pâna la pauza, gazdele îsi trec în cont alte patru eseuri prin Bursuc, Lupei, Preutescu si Drelciuc, precum si trei lovituri transformate de Conache, de doua ori, si Soloniuc, astfel încât Bucovina intra la vestiare cu un avantaj de 31-0 pe tabela de marcaj.

Formatia suceveana avea sa-si contureze victoria în repriza secunda, prin doua eseuri marcate de Conache si Drelciuc, încercarile celor doi fiind transformate precis de Ignea.

La finalul întâlnirii, tehnicianul Constantin Vlad a apreciat diferenta de scor ca fiind una fireasca în raport cu desfasurarea jocului. „Doar vremea nefavorabila si implicit terenul greu ne-au împiedicat sa nu marcam mai multe puncte adversarului. Am remarcat totusi un apetit ofensiv la jucatorii nostri, care au avut continuitate în actiuni si au reusit un joc spectaculos. De altfel, ma bucur ca am putut rasplati spectatorii prezenti în tribuna, întrucât ne dorim sa readucem lumea la partidele de rugby”, a declarat Constantin Vlad.

Antrenorul rugby-stilor suceveni a tinut sa mentioneze ca formatia pe care o pregateste este scapata în totalitate de emotiile retrogradarii. „Nu se pune problema retrogradarii. Avem o echipa matura, cu jucatori experimentati, care îsi va recapata cadenta dupa accidentul din etapa trecuta, când am pierdut la Bucuresti”, a completat Constantin Vlad.

În urma succesului de sâmbata, care i-a asigurat formatiei sucevene si punctul bonus pentru numarul mare de eseuri marcate, Bucovina si-a consolidat pozitia a 3-a în clasament si continua cursa de urmarire a liderului Olimpia Bucuresti, cele doua grupari fiind despartite de doar 3 puncte.

În alte doua partide ale rundei, Politehnica Iasi a trecut pe teren propriu întâlnirea jucata în compania formatiei RC Bârlad, scor 46-11, în timp ce Olimpia s-a impus în derby-ul bucurestean, cu 31-3, în fata celor de la RC Grivita.  

Clasament:

1. Olimpia Bucuresti    6 5  0  1  141-38    24p

2. Politehnica Iasi      6  4  0  2  132-76    21p

3. Bucovina Suceava  6  5  0  1  118-89    21p  

4. RC Bârlad              6 2  0  4  96-155     9p

5.   RC Grivita           6   1  0  5   59-104   6p* 

6. CFR Brasov           6  1  0  5  63-146     6p  

echipa penalizata cu 1 punct.
 

Etapa viitoare (sâmbata, 12 aprilie, ora 10)

RC Grivita – Bucovina Suceava

Politehnica Iasi – CFR Brasov

RC Bârlad – Olimpia Bucuresti


Intră acum și în grupul de