CJ Suceava stabilește, marți, cum împarte 27 de milioane de lei localităților din județ. După această hotărâre, localitățile pot începe procedurile pentru adoptarea bugetelor proprii


Intră acum și în grupul de

Consiliul Județean Suceava va decide, marți, în ședința ordinară, modul în care vor fi distribuți localităților din județ suma de 27 de milioane de lei reprezentând cota de echilibrare a bugetelor locale.

Potrivit legislației, Consiliul Județean Suceava distribuie 20 la sută din sumele alocate pentru echilibrarea bugetelor locale, în timp ce restul de 80 la sută din sumă este alocată de Administrația Finanțelor Publice, printr-o formulă care ia în calcul indicatori precum suprafața localității, numărul de locuitori sau gradul de încasare a taxelor.

Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a spus că suma pe care o va distribui în acest an Consiliul Județean Suceava este de 27 de milioane de lei.

În urma deciziei pe care o vor lua consilierii județeni suceveni privind distribuirea acestor sume, fiecare localitate din județ va putea începe procedurile în vederea adoptării bugetelor proprii în care sunt incluse și sumele alocate prin hotărârea CJ Suceava.

Președintele CJ Suceava a menționat că și la această distribuire de fonduri, decizia va ține cont de unele criterii, cum ar fi asigurarea plății arieratelor, asigurarea confinanțărilor pentru diverse proiecte, dar și credite pe care le-au angajat primăriile respective.

De regulă, localitățile care primesc sume ce nu acoperă necesarul pentru capitolele de funcționare prin formula folosită de Administrația Financiară, sunt cele care au cele mai mari șanse să obțină sume în plus prin decizia Consiliului Județean.

Consiliul Județean Suceava ar urma să voteze la mijlocul lunii martie bugetul pentru anul 2017, care se ridică la 401 milioane de lei, din care 90 la sută reprezintă sumele necesare funcționării, iar doar 10 la sută vor fi sume alocate pentru dezvoltare.(Alin Dima)


Intră acum și în grupul de