Transporturi ilegale de lemn depistate de polițiști, sâmbătă, pe DN 2 H în Marginea și Horodnic de Sus


Intră acum și în grupul de

Polițiștii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice din cadrul I.P.J. Suceava în cooperare cu lucrătorii Gărzii Forestiere Suceava, au organizat, sâmbătă, o acțiune de verificare a legalității transportului de material lemnos pe raza județului fiind depistate două transpoturi ilegale de lemn.

Astfel, la ora 10.40, a fost oprit pentru control pe DN 2H, pe raza comunei Marginea un autocamion condus de un localnic de 41 de ani,  care transporta material lemnos.

În urma verificării documentelor, echipa de control a constatat faptul că, datele consemnate în avizul de însoţire a materialului lemnos nu corespunde din punct de vedere al speciei şi volumului, cu cea transportată, motiv pentru care, în urma inventarierii, specialiștii silvici au stabilit faptul că, bărbatul transporta ilegal 11,070 m.c. lemn rotund din speciile paltin şi fag.

În acest caz s-a dispus sancţionarea contravenţională a conducătorului auto cu amendă în valoare de 3.000 de lei pentru încălcarea prevederilor Legii nr.170/2010 şi confiscarea materialului lemnos, ce a fost predat în custodie Ocolului Silvic Marginea.

În aceeași zi, la ora 14.15, a fost oprit pentru control pe DN 2H, pe raza comunei Horodnic de Sus, autocamionul cu remorcă aparţinând unei societăți comerciale din municipiul Rădăuți și condus de un bărbat din comuna Brodina, care transporta material lemnos.

În urma verificării documentelor, echipa de control a constatat faptul că datele consemnate în cele două avize de însoţire a materialului lemnos nu corespund din punct de vedere al speciei şi volumului, cu cele transportate, motiv pentru care, în urma inventarierii, specialiștii silvici au stabilit faptul că, bărbatul transporta ilegal cantitatea de 38,648 m.c. lemn rotund din specia brad.

În acest caz s-a dispus sancţionarea contravenţională a societății comerciale cu sediul în municipiul Rădăuţi, cu amendă în cuantum de 3.000 de lei, conform Legii nr.170/2010 şi confiscarea cantităţii de 38,648 m.c. lemn rotund din specia brad, ce a fost predat în custodie Ocolului Silvic Marginea.(N.B.)


Intră acum și în grupul de