Spitalele si consiliile locale – preocupate de reabilitarea morgilor din judet


Intră acum și în grupul de

În urma unei întâlnirii de lucru, ce a avut loc la Prefectura Suceava între reprezentanti ai ASP Suceava, prefectul Orest Onofrei si managerii de spital, primarii municipiilor si oraselor din judet în care functioneaza morgi, s-a solicitat printr-o adresa sumele cu care pot participa consiliile locale si, respectiv spitalele, în vederea reabilitarii morgilor din judet, precum si destinatia acestor fonduri.

Dupa centralizarea datelor, ASP Suceava anunta ca Spitalul Judetean Suceava asteapta ofertele pentru lucrari de amenajare, compartimentare si igienizare a spatiilor din cladirea repartizata Serviciului de Medicina Legala, cu finantare din veniturile proprii realizate. Cât priveste masa de necropsie de care este nevoie, aceasta va fi inclusa în lista de investitii pentru anul 2008.

Pentru Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc, Consiliul Local a alocat suma de 19.028 lei pentru procurarea materialelor necesare reabilitarii spatiilor alocate pentru morga, iar Spitalul va asigura manopera lucrarilor, în valoare de 32.115 lei.

 

Odette Nicolae, seful ASP Suceava, mai precizeaza ca la Spitalul Falticeni, morga va fi igienizata începând cu data de 15 aprilie 2008 si se vor efectua în termene stabilite, urmatoarele lucrari: montare usi si ferestre interioare si exterioare, placare cu gresie si faianta, revizuire instalatie electrica, sanitara si de încalzire, consolidare perete fisurat, montarea unei instalatii de aer conditionat si ventilat aer, achizitionarea unui frigider pentru cadavre, cu doua locuri. Astfel, Consiliul Local va contribui cu suma de 30.000 lei, iar Spitalul cu 20.000 lei.

     

Cât priveste Spitalul Radauti, Consiliul Local va suporta , dupa rectificarea bugetului local din mai-iunie 2008, cheltuielile pentru înlocuirea tâmplariei, opt usi si opt ferestre si înlocuirea instalatiei de frig de la camera frigorifica, în valoare estimata de 22.000 lei. Spitalul va executa, din veniturile proprii, lucrari de reparatii la pereti si tavane, refacerea instalatiilor electrice, sanitare si de încalzire, placaje cu gresie si faianta, compartimentarea holului si reparatii la camera frigorifica, valoarea estimata a lucrarilor fiind de 22.459 lei. Potrivit informarii primite de ASP Suceava, se are în vedere si achizitionarea, din veniturile proprii ale spitalului, a unei mese pentru disectie, mobilier adecvat, microton, microscop si trusa pentru disectie, valoarea estimata a acestor dotari fiind de 76.500 lei.

 

Odette Nicolae spune ca pentru Spitalul Vatra Dornei, Consiliul Local va efectua lucrari de reabilitare a morgii în valoare de 8.000 lei, respectiv asigurarea unei ventilatii corespunzatoare, placare cu faianta si gresie, reparatii pereti, lucrari de vopsire. La prima rectificare bugetara din anul 2008, Consiliul Local va dota morga cu o masa de necropsie racordata la apa curenta si canalizare. La rândul sau, unitatea spitaliceasca va efectua lucrari în valoare de 5.000 lei reprezentând montarea de usi exterioare si interioare, a unui geam, reabilitarea instalatiei sanitare (schimbarea chiuvetelor si a bateriilor existente ), a instalatiei de încalzire, electrice, refacerea canalizarii.

 

 Spitalul Orasenesc Gura Humorului cauta solutii de identificare a unui alt spatiu cu destinatie morga sau realizarea unei noi constructii cu aceasta destinatie. „Pâna atunci , Spitalul Orasenesc a asigurat deja racordul la apa si canalizare a mesei de necropsie si a amenajat o chiuveta, iar Consiliul Local va asigura repararea si vopsirea tâmplariei si un microclimat corespunzator prin montarea unui aparat de aer conditionat, în cursul acestei luni”, precizeaza Odette Nicolae.

 

Pentru Spitalul Orasenesc Siret, Consiliul Local va aloca suma de 5.000 lei pentru faianta, gresie, masa de necropsie cu racord la instalatia de apa si canalizare, revizuirea instalatiei sanitare, iar unitatea spitaliceasca va aloca suma de 2.500 lei pentru montarea unei usi exterioare din PVC cu geam termopan, pentru geamuri termopan, refacerea instalatiei de încalzire si asigurarea unei ventilatii corespunzatoare.

 

„Cele doua masini achizitionate de catre Spitalul Judetean Suceava cu destinatia transport personal al SML Suceava au sosit, iar cele doua masini existente la ora actuala la Radauti si Câmpulung, destinate transportului personalului medical al SML, vor deveni masini de transport cadavre”, a mai adaugat Odette Nicolae. 


Intră acum și în grupul de