Acasă Actualitate Medicii sefi de sectie au 33 de obligatii si doar 5 drepturi

Medicii sefi de sectie au 33 de obligatii si doar 5 drepturi


Intră acum și în grupul de

Presedintele Colegiului Medicilor Suceava, dr. Cristian Irimie, a criticat actul normativ al ministrului Sanatatii Publice, Eugen Nicolaescu, referitor la administrarea sectiilor de spital. Cristian Irimie este nemultumit de suplimentarea numarului de ore lucrate zilnic de seful de sectie, de la 7 la 8, precizând ca sumele încasate nu sunt în concordanta cu munca depusa.

Presedintele CJM a explicat ca un sef de sectie are 33 de obligatii si doar 5 drepturi si a spus ca banii primiti în plus pentru indemnizatia de conducere nu acopera raspunderea medicala si administrativa pe care acesta o are.



„Eu, ca medic primar, am un salariu de 1.661 lei, la care se adauga indemnizatia de conducere de 25%. Medicii din spital au avut dintotdeauna un program zilnic de lucru de 7 ore, care acum s-a marit pentru sefii de sectie la 8 ore. Daca facem un calcul, în baza ultimelor reglementari, rezulta ca eu lucrez pe luna 160 de ore, în timp ce colegii mei 140. În aceste conditii, eu câstig 13 lei, iar ei 12 lei.  Pentru un leu pe ora în plus cât încasez, eu trebuie sa semnez un contract si sa raspund de tot ce fac ceilalti medici, respectiv sa am 33 obligatii si numai 5 drepturi. Eugen Nicolaescu vrea sa transforme sefii de sectie în niste administratori, asa cum a facut manageri din oameni de cârciuma sau cu relatii. Ne cere sa fim functionari, niste contopisti, si nu medici care sa conduca activitatea medicala si managementul sectiei. Sefii de sectie sunt cei la care colegii medici apeleaza atunci când se afla în dificultate în fata unui caz mai deosebit sau trebuie sa ia decizii mai grele. De aceea, ei vin în spital si sâmbata si duminica, precum si de sarbatorile legale, dar acest lucru se pare ca nu se cunoaste la nivelul MSP. Am avut obligatia sa facem un curs de management, care a costat foarte multi bani, si trebuie sa raspundem oricând la orice solicitare, motiv pentru care consider ca respectiva reglementare este o alta aberatie a acestui manager contabil”, a încheiat presedintele Colegiului Medicilor Suceava.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version