Firma austriaca Schweighofer Holtzindustrie vrea sa realizeze o centrala de co-generare la Radauti


Intră acum și în grupul de

Firma austriaca Schweighofer Holtzindustrie a anuntat ca intentioneaza sa inaugureze în acest an, la Radauti, o centrala de co-generare ce va utiliza ca materie prima, în mod exclusiv, coaja de copaci. Conform managerului firmei, puterea produsa ar urma sa fie suficienta pentru alimentarea cu energie electrica a municipiului Radauti. Directorul firmei, Gerald Schweighofer, a spus într-o conferinta de presa, ca aceasta firma va pune în functiune o centrala care va putea alimenta cu „energie verde” întregul municipiu.

Coaja de copac urmeaza sa fie obtinuta în urma procesului de productie a fabricii pe care firma o va deschide în curând la Radauti.

Schweighofer a spus ca centrala va functiona doar cu biomasa si a mentionat ca firma sa este în discutii si cu alte orase din judet, pentru a investi în acest mod de a produce energie electrica alternativa.

Centrala de cogenerare care va fi inaugurata la Radauti are o capacitate totala a cazanelor de 20 de MW, iar „energia verde” produsa va fi livrata în reteaua publica de distributie a energiei electrice.

Potrivit lui Schweighofer, produsul secundar al acestei centrale, energia termica, va fi utilizata pentru uzul industrial.


Intră acum și în grupul de