Primarul Vienei, in vizita la Spitalul Municipal Radauti

Primarul Vienei, dr. Michael Häupl- guvernator al landului, a vizitat luni Spitalul municipal din Radauti, unde a donat mai multe echipamente medicale în cadrul unui program social initiat de doua firme austriece ce investesc în zona si finanteaza modernizarea spitalului. Actiunea de modernizare a Spitalului Municipal din Radauti a pornit în anul 2007, dupa ce unul din proprietarii unei firme austriece, Gerald Schweighofer, a ajuns la compartimentul de primire a urgentelor si a fost tratat dupa ce a fost muscat de un câine. La acea vreme, dupa ce a vazut care sunt conditiile din spitalul din Radauti, Schweighofer a decis sa finanteze o serie de lucrari de modernizare, cooptând în acest proiect si municipalitatea Vienei. Astfel, dupa ce omul de afaceri Gerald Schweighofer a suportat costurile renovarii Sectiei de Urgenta a spitalului, municipalitatea din Viena a mai donat 50 de aparate de testare si analize, dar si alte echipamente destinate examinarilor medicale curente.  

Primarul Vienei, dr. Michael Häupl, a donat luni spitalului si un ecograf portabil cu soft-ul aferent, iar Gerald Schweighofer – un nou aparat de monitorizare a functiilor vitale.  

O alta firma austriaca, Egger, care a deschis recent în zona o fabrica de prelucrare a lemnului, va prelua costurile de renovare a doua dintre salile de operatie ale spitalului. Gerald Schweighofer a declarat într-o conferinta de presa, ca va realiza în fiecare an, în Radauti, un proiect social. El a mai spus ca vrea sa dezvolte o serie de relatii cu primarul din Radauti si pentru asta, i-a oferit lui Mihai Frunza (primar în exercitiu), în semn de prietenie, sigiliul Vienei.

La Radauti au fost prezenti si presedintele Consiliului Judetean Suceava, Gavril Mîrza si prefectul judetului, Orest Onofrei.