Primarul Vienei, in vizita la Spitalul Municipal Radauti


Intră acum și în grupul de

Primarul Vienei, dr. Michael Häupl- guvernator al landului, a vizitat luni Spitalul municipal din Radauti, unde a donat mai multe echipamente medicale în cadrul unui program social initiat de doua firme austriece ce investesc în zona si finanteaza modernizarea spitalului. Actiunea de modernizare a Spitalului Municipal din Radauti a pornit în anul 2007, dupa ce unul din proprietarii unei firme austriece, Gerald Schweighofer, a ajuns la compartimentul de primire a urgentelor si a fost tratat dupa ce a fost muscat de un câine. La acea vreme, dupa ce a vazut care sunt conditiile din spitalul din Radauti, Schweighofer a decis sa finanteze o serie de lucrari de modernizare, cooptând în acest proiect si municipalitatea Vienei. Astfel, dupa ce omul de afaceri Gerald Schweighofer a suportat costurile renovarii Sectiei de Urgenta a spitalului, municipalitatea din Viena a mai donat 50 de aparate de testare si analize, dar si alte echipamente destinate examinarilor medicale curente.  

Primarul Vienei, dr. Michael Häupl, a donat luni spitalului si un ecograf portabil cu soft-ul aferent, iar Gerald Schweighofer – un nou aparat de monitorizare a functiilor vitale.  

O alta firma austriaca, Egger, care a deschis recent în zona o fabrica de prelucrare a lemnului, va prelua costurile de renovare a doua dintre salile de operatie ale spitalului. Gerald Schweighofer a declarat într-o conferinta de presa, ca va realiza în fiecare an, în Radauti, un proiect social. El a mai spus ca vrea sa dezvolte o serie de relatii cu primarul din Radauti si pentru asta, i-a oferit lui Mihai Frunza (primar în exercitiu), în semn de prietenie, sigiliul Vienei.

La Radauti au fost prezenti si presedintele Consiliului Judetean Suceava, Gavril Mîrza si prefectul judetului, Orest Onofrei.


Intră acum și în grupul de