Pirotehniștii ISU Suceava au intervenit din nou pentru distrugerea formațiunilor de gheață pe râul Bistrița


Intră acum și în grupul de

De ziua lor, pe 28 Februarie – Ziua Protecţiei Civile din România, pirotehniştii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava au intervenit în municipiul Vatra Dornei, în zona Chilia, pentru distrugerea unor formaţiuni de gheaţă la confluenţa râului Dorna cu Bistriţa.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU ”Bucovina” Suceava, chiar dacă nu existau probleme reale în zonă, din cauza precipitaţiilor anunţate pentru zilele următoare, pentru mai multă siguranţă, la ordinul prefectului Constantin Harasim, în calitate de preşedinte al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, şi la solicitarea Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă Vatra Dornei, echipa pirotehnică s-a deplasat marţi dimineaţă în municipiul-staţiune.

”Pompierii militari au efectuat patru detonări, iar în urma distrugerii formaţiunilor de gheaţă, s-a eliminat blocajul şi s-a creat un culoar de curgere. Acesta va asigura preluarea unui debit mărit, în cazul în care se vor înregistra creşteri ale nivelului râului Bistriţa în următoarea perioadă”, a arătat Găleată.

El a mai precizat că în momentul transmiterii buletinului informativ, nu există pericol de inundaţii pentru gospodăriile de pe raza municipiului Vatra Dornei.


Intră acum și în grupul de