Ion Lungu: E un aspect pozitiv că PSD a cerut majorarea alocării CJ Suceava către Primăria Sucevei


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, că e „un aspect pozitiv” faptul că în Consiliul Județean Suceava a venit, din partea PSD, propunerea majorării alocării bugetare pentru echilibarea bugetului municipiului Suceava.

„Am înțeles că s-a cerut la mai multe primării. E un aspect pozitiv până la urmă”, a spus Lungu.

El a spus că din partea Consiliul Județean Suceava municipiul Suceava primește 900.000 de lei pentru echilibrarea bugetului local.

Lungu a spus că suma este dublă față de anul trecut, menționând că  în 2015 alocarea a fost de  0 lei pentru echilibrare.

Primarul a menționat că alocarea de la CJ Suceava, în raport cu sumele din bugetul municipiului Suceava, este o sumă mică, dar a recunoscut că „orice leu în plus contează”.

Consilierul județean PSD Dan Ioan Cușnir, a cerut, marți, în ședința Consiliului Județean Suceava în care s-a dezbătut alocarea sumelor de echilibrare a bugetelor locale, ca municipiul Suceava să primească mai mulți bani dacă se dorește dezvoltarea acestuia.

Cușnir i-a spus președintelui CJ Suceava, Gheorghe Flutur, că nu găsește logica alocărilor de fonduri.

„Nu pot înțelege cum orașul Suceava, municipiul capitală de județ primește aproape cât Siret sau Câmpulung Moldovenesc. Nu știu cum orașul Suceava primește dublu cât Bilca sau Iacobeni pentru că dacă alocările pentru Suceava rămân așa de mici, domnul Ion Lungu nu-și va putea duce la îndeplinire programul de dezvoltare a municipiului”, a spus Cușnir.

El a explicat că trebuie ajustate alocările la unele localități și trebuie suplimentat bugetul municipiului capitală de județ.

„Dacă nu veți fi de acord domnule președinte, veți contribui la continuarea subdezvoltării municipiului capitală de județ, iar orașul Suceava va rămâne un oraș tras pe dreapta”, a spus Dan Ioan Cușnir.

În replică, președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a spus că în proiectul prezentat pentru dezbatere municipiul Suceava are alocată o sumă suficientă în condițiile în care municipalitatea suceveană are resurse mult mai mari decât alte localități din județ.

El a menționat că a discutat cu omologi ai săi din Neamț sau Bacău care nu au prevăzut fonduri pentru municipiile reședință de județ.

În aceste condiții, suma alocată municipiului Suceava nu a fost suplimentată.

Astfel, prin decizia CJ Suceava pentru echilibarea bugetului, municipiul Suceava primește 558.000 de lei din cota de TVA și 342.000 de lei din impozitul pe venit. (Alin Dima)


Intră acum și în grupul de