Prefectul judetului contesta noua conducere a BEJ Suceava


Intră acum și în grupul de

Presedintele si loctiitorul presedintelui Biroului Electoral Judetean Suceava, Liliana Condrovici si respectiv Gina Ionela Craciun, au fost nevoiti sa renunte la sarcinile pe care le aveau, din motive medicale, fiind înlocuiti cu doi juristi din Primaria Suceava. Conform informatiilor oficiale, cei doi juristi sunt Catalin Lucescu si Irina Ghiduc, ei detinând functiile de presedinte si loctiitor al acestuia. Desemnarea celor doi s-a facut prin tragere la sorti de pe lista cu magistratii si juristii care nu sunt implicati politic, si care a fost pusa la dispozitia presedintelui Tribunalului Suceava, Doru Bunduc.  

Prefectul judetului, Orest Onofrei a declarat ca a solicitat presedintelui Tribunalului sa refaca tragerea la sorti pe considerentul ca cei doi juristi sunt susceptibili de a fi subiectivi în relatia cu primarului Sucevei, Ion Lungu, care candideaza din partea PD-L la un nou mandat. În plus, prefectul sustine ca presedintele si loctiitorul de presedinte al BEJ trebuie sa fie magistrati. Aceasta obligativitate a fost infirmata însa de presedintele Tribunalului Suceava, Doru Bunduc, care sustine ca nu are nici un motiv legal sa refaca tragerea la sorti si ca singura cale de atac este contestatia la Biroul Electoral Central.

Surse din Prefectura sustin însa ca si cei doi juristi vor renunta la functiile primite pâna la finele saptamânii, pentru a nu genera un scandal în mass-media.


Intră acum și în grupul de