CJ Suceava s-a ales cu 5 milioane de euro in urma plasamentelor bancare ale creditului pentru proiectul „Suceava-utilitati”


Intră acum și în grupul de

Prin plasamentele bancare ale creditului obtinut de la Deutche Bank A.G. Londra de 86,3 milioane de euro pentru investitiile în cadrul proiectului „Suceava- Utilitati si mediu la standarde europene”, Consiliul Judetean Suceava a reusit sa obtina un beneficiu de 5,114 milioane de euro. Presedintele Consiliului Judetean Suceava, Gavril Mîrza, a declarat într-o conferinta de presa, ca „din fructificarea” creditului, dobânzile încasate de CJ Suceava sunt cu 5,144 milioane de euro mai mari decât cele platite.

Acesta a mentiona ca din plasamente s-au încasat aproximativ 22,9 milioane de euro, iar dobânzile platite sunt de 17,76 de milioane de euro.

Pentru realizarea investitiilor din proiectul „Suceava- Utilitati si mediu la standarde europene”,  Consiliul Judetean Suceava a obtinut un credit cu garantii guvernamentale în valoare de 86,3 milioane de euro, finantatorul fiind Deutche Bank A.G. Londra, cu care CJ Suceava a semnat un contract de împrumut ce prevede rambursarea creditului în 25 de ani, cu o perioada de gratie de cinci ani, cu o dobânda de 3,975%, la care se adauga rata EURIBOR. 


Intră acum și în grupul de