Andrieș: Am intrat în linie dreaptă cu construirea Judecătoriei Rădăuți


Intră acum și în grupul de

Președintele Curții de Apel Suceava, Maria Andrieș, a declarat, joi, că la Rădăuți umrează să fie construit un nou sediu al Judecătoriei, arătând că se află în procedură finală desemnarea firmei care va executa lucrarea.

„Am intrat în linie dreaptă cu construirea Judecătoriei Rădăuți”, a spus Andrieș.

Ea a explicat că actualul sediu nu mai corespunde cerințelor, iar clădirea foarte veche în care nu se pot face investiții din cauza situației neclare a proprietarilor.

Proiectul pentru noua Judecătorie din Rădăuți a fost inițiat încă din 2008, an în care municipalitatea a dat în folosință gratuită pentru 99 de ani un teren de 2.228,5 mp în zona str. Piața Unirii colț cu str Sf. Dumitru, în spatele sediului Primăriei Rădăuți.

Abia în 2016 construcția noului sediu a intrat în programul de investiții publice și s-au declanșat procedurile de achiziție.

Construcția, evaluată la 5,2 milioane de euro ar urma să înceapă din acest an, fiind alocată suma de 4,045 milioane de lei pentru lucrările ce pot fi realizate în 2017.

Sediul nou al Judecătoriei Rădăuți a avea demisol, parter și trei etaje cu o suprafață construită de 1.100 de mp și o suprafață desfășurată de 3.904 mp.

În acest sediu se vor amenaja trei săli de ședințe, o cameră de consiliu, două arhive curente, o registratură, o arhivă permanentă de peste 200 mp, un grup de arest conform cerințelor actuale, două birouri pentru executări civile și penale, birouri pentru conducere, pentru judecători și personaul auxiliar și alte spații tehnice.(N.B.)

 


Intră acum și în grupul de