Mărțișor bucovinean, oferit în Parlamentul European de liderul OFSD Suceava, Oana Pintilei, în cadrul unei dezbateri privind discriminarea femeilor pe piața muncii


Intră acum și în grupul de

Președintele femeilor social-democrate sucevene, Oana Pintilei, a oferit, de 1 martie, participanților la o dezbatere din Parlamentul European de la Bruxelles, mărțișoare bucovinene.

Potrivit unui comunicat al partidului, în zilele de 28 februarie și 1 martie, în Parlamentul European s-a desfășurat dezbaterea ”Discriminarea femeilor pe piața muncii”, eveniment organizat de eurodeputatul Viorica Dăncilă, care este și liderul europarlamentarilor social-democrați români, iar la dezbatere au participat europarlamentarii Viorica Dăncilă, Daciana Sîrbu, Claudia Țapardel, Maria Grapini, Victor Negrescu, Andi Cristea, alaturi de o delegație din România formată din 50 de doamne social-democrate în care Suceava a fost reprezentată în această delegație de către președinta Organizației Femeilor Social Democrate, Oana Elena Pintilei.

Conform unui Raport ce a fost prezentat la începutul anului curent în Parlamentul European, femeile din UE obțin salarii și pensii mai mici și sunt slab reprezentate în poziții economice, precum și în funcții de conducere, deși Europa este unul dintre liderii mondiali în privința egalității de gen și drepturile femeilor. Raportul prezintă o realitate îngrijorătoare: cu ritmul actual de progres, ar fi nevoie de încă 70 de ani pentru a obtine salarii egale, de 30 de ani pentru ca rata de ocupare a femeilor să fie de 70 % și de încă 20 de ani pentru a ajunge la un echilibru în politică,  conform unor estimări ale Comisiei Europene.

”Adoptarea unei atitudini consecvent profesionale în organizațiile politice sau de tipul asociațiilor profesionale, precum și denunțarea situațiilor discriminării de gen la locul de muncă este necesară si totodată poate fi una dintre soluțiile prin s-ar putea diminua inechitățile din acest domeniu. PSD este singura organizatie politică din România care a demonstrat că egalitatea de gen este una din prioritătile asumate. Astfel, 27% din parlamentarii PSD sunt femei, fată de doar 11,7 % cât erau în 2012, pe când celelalte partide politice au doar 16% femei parlamentar. Este nevoie de un efort comun, transpartinic, astfel încât egalitatea de gen să fie o prioritate pe agenda tuturor partidelor politice”a declarat presedinta OFSD Suceava, Oana Elena Pintilei.

Totodată, a fost marcată la Parlamentul European și prima zi a primăverii.

„OFSD Suceava a continuat tradiția confecționării de mărtișoare manuale, a V-a ediție a acestei acțiuni a fost derulată în acest an, într-o formă inedită, la Bruxelles. Toți participanții la aceasta dezbatere au primit din partea președintei OFSD Suceava câte un marțisor bucovinean lucrat manual de către doamnele social democrat sucevene”, se arată într-un comunicat al PSD Suceava.(Alin Dima)


Intră acum și în grupul de