PNL Suceava crede ca magistratilor le este frica sa accepte sa faca parte din BEJ, din cauza PD-L


Intră acum și în grupul de

În opinia purtatorul de cuvânt al PNL Suceava, Mihai Aurel Steiciuc, magistratii suceveni nu vor sa participe la procesul electoral, din cauza starii de frica indusa de PD-L în judetul Suceava. Acesta a spus într-o conferinta de presa, ca PD-L actioneaza dupa tiparul bolsevic, introducând teroarea si ca ameninta ca cei care nu vor actiona asa cum li se cere, vor avea de suferit dupa ce partidul va ajunge la guvernare.

Aurel Steiciuc a solicitat magistratilor suceveni sa preia functiile de conducere ale Biroului Electoral Judetean, aratând ca aceasta este o atitudine civica.

În aceeasi conferinta de presa, vicepresedintele organizatiei municipale PNL Suceava, Iulian Anghelus, a declarat ca în judetul Suceava s-a pus în miscare un aparat de manipulare bine uns, care vizeaza pe oricine iese din front. Acesta a afirmat ca este pentru prima data dupa patru ani când întâlneste tot mai multi oameni carora le e frica sa spuna ce gândesc, pentru ca ar putea sa îsi piarda pâinea, ar putea sa le fie afectate afacerile sau ar putea sa li se faca dosare penale.

Presedintele si loctiitorul presedintelui Biroului Electoral Judetean Suceava si-au luat concediu medical pentru o saptamâna, iar marti, în urma unei noi trageri la sorti, s-a stabilit ca aceste functii sa fie ocupate de alte persoane, respectiv de doi juristi angajati ai Primariei. Desemnarea acestora a fost contestata la BEC de prefectul, din acel moment, Orest Onofrei, pe motiv ca, potrivit legislatiei, conducerea BEJ trebuie asigurata cu magistrati.


Intră acum și în grupul de