FOTBAL. Liga III-a : Liderul, pus la respect in Copou


Intră acum și în grupul de

Politehnica II Iasi – Cetatea Suceava 1 – 0 (0 – 0)

Desi s-au deplasat în Copou cu gândul la o victorie care sa transeze definitiv soarta promovarii, elevii lui Marian Pana s-au înclinat marti, în fata celor de la Politehnica II Iasi, cu scorul de 0-1, la finele unei întâlniri în care cele doua echipe si-au împartit perioadele de dominare.

Partida a debutat cu formatia suceveana la timona si juniorul Stanescu îsi trece în cont prima ocazie în minutul 2, sutul acestuia întâlnind stâlpul portii adverse.  

Momentul psihologic al jocului avea sa se petreaca în minutul 17, când Celpan este trimis în tribune dupa doua cartonase galbene primite în decursul aceleiasi faze. Cu un jucator în minus pe teren, oaspetii se vad nevoiti sa cedeze initiativa, dar Rohetki scapa basma curata la suturile semnate de Cososchi si Stiubei. Finalul primei reprize aduce o noua faza controversata, dupa ce brigada de arbitri anuleaza un gol al gazdelor, la o presupusa pozitie de ofsaid a lui Zanceanu.

Echilibrul numeric de pe gazon avea sa fie restabilit în minutul 57, când fostul echipier al Cetatii, Adrian Cososchi, primeste al doilea avertisment pentru o lovitura cu cotul aplicata lui Onciu. Desi decizia centralului a echilibrat ostilitatile din teren, iesenii reusesc sa deschida scorul prin capitanul Stiubei, care îl pacaleste pe Rohetki cu un sut deviat. Situatia echipei sucevene avea sa se îngreuneze în minutul 85, când Nicolau întrerupe un contraatac al gazdelor cu pretul unui nou cartonas galben si este trimis la vestiare. Minutele de final arata un joc pe contre, goalkeeper-ul Rohetki fiind providential în doua rânduri la suturile nou-intratului Adam, în timp ce, la poarta opusa, brazileanul Tomaz rateaza o ultima sansa de egalare.  


Intră acum și în grupul de