Trei ani de închisoare cu suspendare pentru fostul lider liberal sucevean, Marius Zmău


Intră acum și în grupul de

Judecătorii de la Curtea de Apel Suceava au decis marți condamnarea  fostului lider al Organizației Municipale PNL Suceava, Marius Zmău, la trei ani de închisoare cu suspendare pentru evaziune fiscală și plata unui prejudiciu de 2,27 milioane de lei.

Curtea de Apel Suceava a respins, marți, apelul formulat de Marius Zmău și a menținut decizia din iunie 2016 a Tribunalului Suceava prin care fostul lider liberal a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare, cu o perioadă de încercare de cinci ani. Totodată, i s-a aplicat și pedeapsa complementară de interzicerea dreptului de a fi ales sau de a ocupa o funcție numită ce implică exerciţiul autorităţii de stat și dreptul de a fi administrator al unei firme.

Marius Zmău, fost președinte al organizației municipale a PNL Suceava și fost proprietar al Casa Plus SRL Suceava, a fost trimis în judecată în 2014 pentru evaziune fiscală ce a produs la bugetul de stat un prejudiciu de 2,27 milioane de lei.

El a fost acuzat că în calitate de administrator al Casa Plus SRL Suceava, nu a evidențiat în contabilitatea societății operațiunile comerciale făcute pe parcursul a doi ani, până în luna iunie a anului 2011, constatându-se o lipsă în gestiunea de mărfuri în valoare totală de 6.890.179 de lei.

Ancheta a stabilit că în perioada ianuarie 2010 – ianuarie 2011, el a înregistrat în contabilitatea firmei un număr de 66 de facturi fiscale, în valoare totală de 2.041.441 de lei, emise de SC Alumin Petrotub SRL Botoșani, și 14 facturi fiscale, în valoare totală de 697.878 de lei, emise de SC Umbrărescu SRL Hârlău, județul Iași, ce conțin operațiuni fictive, prin aceste modalități sustrăgându-se de la plata impozitului pe profit și a TVA-ului, în sumă totală de 2.275.342 de lei.

Marius Zmău a fost președinte al organizației municipale PNL Suceava și după fuziunea cu PDL co-președinte al organizației până la începutul anului 2016. (N.B.)


Intră acum și în grupul de