Acasă Actualitate Lemn rotund și cherestea de 70.000 de lei, confiscate de la două...

Lemn rotund și cherestea de 70.000 de lei, confiscate de la două firme din Gălănești


Intră acum și în grupul de

Un volum de peste o sută de metri cubi de cherestea și aproape 50 de mc de lemn rotund în valoare de circa 70.000 de lei a fost confiscat de la două firme din Gălălești care se ocupă cu prelucrarea materialului lemnos.



Potrivit Polției Județene Suceava, o echipă mixtă formată din polițiști ai Biroului de Combatere a Delictelor Silvice Suceava și specialiști ai Gărzii Forestiere Suceava, au efectuat, marți, controale la două societăți comerciale din comuna Gălănești cu obiect de activitate prelucrarea materialului lemnos.

În urma controalelor s-a constatat că  una dintre firme, a expediat cantitatea de 48,36 m.c. lemn rotund de lucru de esență răşinoase, fără provenienţă legală, în sensul că, a consemnat greșit datele în avizele de însoţire, iar în urma interogării aplicației informatice, acestea apăreau pe un alt document.

În acest caz cauză s-a dispus sancţionarea contravenţională a societății, iar materialul lemnos în valoare de 14.943 lei a fost confiscat.

În urma verificării celeilalte firme, echipa de control a constatat faptul că, aceasta a aplicat aceeași metodă, în sensul că, a expediat cantitatea de 106,34 m.c. cherestea răşinoase,  fără provenienţă legală, prin completarea eronată a datelor în avizele de însoţire, iar în urma verificării registrului de intrări-ieşiri a materialului lemnos şi a interogării aplicației, s-a constatat faptul că, aceasta apărea pe un alt document.

Firma a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 25.000 lei, iar materialul lemnos în valoare de 57.104 lei, a fost confiscat. (N.B.)


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version