Noul inspector şef al Serviciului de Control în Sănătate Publică din cadrul DSP Suceava este medicul epidemiolog câmpulungean Dinu Florin Sădeanu


Intră acum și în grupul de

Directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, ing. Andrei Ianovici, a declarat, vineri, că noul inspector şef al Serviciului de Control în Sănătate Publică este medicul Dinu Florin Sădeanu, începând cu data de 1 martie 2017.

Ianovici a spus că medicul Dinu Florin Sădeanu are delegare de atribuţii de inspector şef al acestui serviciu, postul fiind vacant după pensionarea medicului Ludovic Abiţei.

El a mai spus că decizia delegării de atribuţii de inspector şef pentru medicul Dinu Florin Sădeanu a fost luată în cadrul Comitetului Director al DSP Suceava.

“Consider că este persoana cea mai competentă să ocupe acest post, ţinând cont de activitatea sa profesională desfăşurată în cadrul instituţiei şi de studiile de specialitate pe care le are”, a precizat Ianovici.

La rândul său, medicul primar epidemiolog Dinu Florin Sădeanu a declarat că şi-a început activitatea în anul 1994 în cadrul Compartimentului Teritorial de Sănătate Publică Vatra Dornei, unde a lucrat până în anul 2003, apoi a lucrat în cadrul CTSP Câmpulung Moldovenesc, transformat ulterior în punct de lucru al DSP Suceava,  până pe 20 februarie 2017, ocupând funcţia de medic coordonator.

El a spus că şi-a început activitatea ca inspector şef al Serviciului Control în Sănătate Publică din cadrul DSP Suceava în data de 1 martie.

Sădeanu a mai spus că doreşte să continue activitatea foarte bună începută de medicul Ludovic Abiţei, să ducă la îndeplinire planul de control stabilit pentru anul 2017 şi să completeze schema de personal, pentru că în prima jumătate a acestui an, patru angajaţi ai acestui serviciu vor ieşi la pensie.

 Inspectorul şef al Serviciului Control în Sănătate Publică a precizat că intenţionează să realizeze  o soluţionare mai rapidă a petiţiilor adresanţilor, într-un termen mai mic de 30 de zile, şi îşi doreşte o colaborare foarte bună atât cu conducerea instituţiei, cât şi cu cei aproximativ 20 de inspectori din punctele de lucru Fălticeni, Câmpulung Moldovenesc, Suceava, Rădăuţi şi Vatra Dornei.

“Mă bucur că am toată susţinerea colegilor din serviciu şi sprijinul conducerii DSP Suceava”, a mai spus Sădeanu.

Dinu Florin Sădeanu a absolvit cursurile Universităţii de Medicină şi Farmacie “Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca în anul 1988, este medic primar epidemiolog, având şi o a doua specializare în medicina muncii şi are competenţe în igiena alimentară şi în managementul serviciilor de sănătate, iar din anul 2011 este doctor în ştiinţe medicale în domeniul igienei alimentare.

Medicul Dinu Florin Sădeanu este căsătorit,  are un copil şi locuieşte în municipiul Câmpulung Moldovenesc.

Reamintim că medicul Ludovic Abiţei a ocupat funcţia de inspector şef al Serviciului Control în Sănătate Publică din cadrul DSP Suceava până în data de 1 martie 2017, când a ieşit la pensie, după o activitate prestigioasă de aproape 30 de ani în această instituţie.

El a  ocupat şi funcţia de director executiv al DSP Suceava între anii 2010-2015, iar în anul 2009 a îndeplinit atribuţiile de director executiv interimar timp de câteva luni.

(Liliana Bujdei)

 


Intră acum și în grupul de