Vasile Rîmbu anunță noi investiții la Spitalul Județean Suceava, modernizări, achiziții de aparatură modernă și continuarea politicii de atragere de medici tineri


Intră acum și în grupul de

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava, ec. Vasile Rîmbu, a declarat, vineri, că în această perioadă se pregăteşte documentaţia pentru contractarea serviciilor medicale spitaliceşti pentru anul 2017 arătând că speră ca valoarea contractului să fie cel puţin la nivelul celui din anul 2016, pentru a fi asigurate serviciile medicale de calitate, pentru asigurarea drepturilor salariale ale angajaţilor, dar şi pentru dezvoltarea spitalului.

Rîmbu a spus că sunt aşteptate şi alocările bugetare de la Consiliul Judeţean Suceava pentru SJU Suceava, arătând că  în cursul şedinţei din 15 martie urmează ca bugetul CJ Suceava să fie supus dezbaterii şi aprobării.

El a mai spus că în anul 2017  vor fi începute investiţii noi la SJU Suceava, fiind prevăzute şi lucrări de reparaţii şi modernizări, achiziţia de aparatură medicală performantă, dar şi lucrări de igienizare şi mici reparaţii în secţiile spitalului.

Rîmbu a precizat că va fi continuată politica de atragere de medici tineri pentru a-şi desfăşura activitatea în Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava, arătând că urmează să fie scos la concurs un nou post de medic specialist psihiatru, care să lucreze în Secţia de Psihiatrie.

Managerul SJU Suceava a explicat că există un post vacant de medic primar psihiatru, dar că se fac demersuri pentru transformarea lui în post de medic specialist psihiatru, în cursul lunii martie urmând să se solicite Consiliului Judeţean Suceava aprobarea pentru scoaterea la concurs a acestui post, iar anunţul va fi publicat în Viaţa Medicală.

El a spus că toate clădirile Secţiei de Psihiatrie au intrat în anul 2010 în reparaţii capitale, iar în prezent sunt efectuate lucrări de reparaţii curente şi de igienizare a spaţiilor.

Rîmbu a menţionat că pentru această secţie se are în vedere dotarea cu centrale termice noi, de capacitate mai mare, care să asigure agentul termic pentru toate cele patru clădiri.

Asistentul şef al Secţiei de Psihiatrie Nicolina Prodan a declarat, vineri, că această secţie are o capacitate de 55 de paturi, dispune de o bibliotecă, o sală pentru activităţi sportive ce are în dotare şi o masă de tenis şi de un atelier de ergoterapie pentru care a fost achiziţionate matriţe pentru olărit şi un cuptor pentru arderea ceramicii.

Ea a spus că după finalizarea acestor lucrări pacienţii internaţi în această secţie vor avea posibilitatea să participe la activităţi recreative în spaţiile amintite, inclusiv să poată planta flori în sera aflată în curtea secţiei.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de