Incendiu in Moldovita, la un gater in curs de dezactivare de-al lui Omar Hayssam


Intră acum și în grupul de

Fosta fabrica de cherestea din localitatea suceveana Moldovita, ce apartine unei firme din judetul Neamt si al carei actionar era si sirianul Omar Hayssam, aflata în momentul de fata în curs de dezactivare, a ars din temelii, duminica dimineata. Potrivit ISU „Bucovina” Suceava, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Bucovina” al judetului Suceava a intervenit cu 8 autospeciale de la Detasamentele de pompieri Suceava, Câmpulung Moldovenesc, Radauti si Garda de interventie Gura Humorului împreuna cu Comitetele Locale pentru Situatii de Urgenta si Serviciile Voluntare pentru Situatii de Urgenta Moldovita si Vatra Moldovitei, cu 3 autospeciale, duminica dimineata, la ora 01:17, pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la un agent economic cu profil de prelucrare a lemnului din localitatea Moldovita.

Când grupa operativa si garzile de interventie ale pompierilor au ajuns la fata locului, ardea hala gater, uscatorul de cherestea si o sectie de productie, unde exista pericolul de propagare la cladirile societatii, depozitul de busteni, o statie PECO si gospodariile învecinate.

Focul a distrus trei cladiri, respectiv hala gater, hala de semifabricate, cladirea centralei termice pe o suprafata de cca 10.000 mp, dar si 110 mc de cherestea si 150 mc semifabricate din lemn.

În urma cercetarilor, pompierii au stabilit ca vina apartine echipei care lucra la dezactivarea cladirii, cauza incendiului fiind efectul termic provocat de nerespectarea normelor de taiere a metalelor. Scânteile de la sudura au ars mocnit înca de sâmbata seara, dar abia dupa miezul noptii flacarile au devenit violente.

Mai trebuie precizat ca în imediata apropiere se afla si cladirea Primariei Moldovita.

Pompierii au reusit sa salveze atelierul mecanic si sediul administrativ în valoare de aproximativ 10.000.000 lei, pierderile materiale fiind estimate de proprietar la cca 15.000.000 lei.

Incendiul a fost lichidat la ora 09.00, nefiind înregistrate pierderi de vieti omenesti. 


Intră acum și în grupul de