Handbal, Liga Nationala : Stelian Bursuc : ” A castigat echipa care a gresit mai putin ! „


Intră acum și în grupul de

La conferinta de presa, din tabara bacauanilor s-a prezentat Stelian Bursuc. “A fost un joc deschis oricarui rezultat, cu un ritm foarte bun. S-a vazut ca ambele echipe au o infuzie de jucatori tineri, dar si jucatori cu experienta. Dupa parerea mea a fost un joc foarte bun. Felicit echipa suceveana penru victorie si sper ca si noi sa ne revenim si sa avem evolutiile bune de pâna acum. Noi am venit la Suceava sa câstigam. La orice meci plecam cu acest gând, indiferent de numele adversarului. Astazi a câstigat echipa care a gresit mai putin”, a declarat tehnicianul Stiintei. Întrebat cu ce a fost echipa suceveana superioara celei a Bacaului, Stelian Bursuc a raspuns sec: “cu un gol”. 
 

“Daca ar fi sa spunem pe scurt, putem zice ca ne-am îndeplinit misiunea. Sportivii nostri merita felicitari pentru ca azi au luptat exemplar. S-a vazut dorinta de victorie care a fost cultivata pe durata saptamânii premergatoare meciului. La pauza, pe lânga oboseala s-a instalat si o oarecare stare de superficialitate de care valoroasa si experimentata echipa bacauana a profitat. Cred ca în repriza a doua, Leonard Bibirig a fost decisiv. Cred ca victoria de azi o meritam  mai mult pentru evolutia din prima repriza si pentru felul în care am destramat atacurile bacauane în partea secunda a întâlnirii. Noi îi cunoastem foarte bine pe bacauani, ei ne cunosc la fel de bine. Nu trebuie uitata nici evolutia foarte buna a portarului Iulian Andrei din finalul meciului. A aparat doua aruncari din situatie clara la Sandu Iacob. Este meritul lui si astfel ne-am mentinut avantajul de doua goluri. Acolo cred ca s-au jucat punctele. Pe final de meci, atacurile noastre nu au mai avut consistenta si aici trebuie sa vedem ce facem, pentru ca mai avem trei meciuri si suntem aproape de a îndelini obiectivul pe care ni l-am propus. Am avut emotii mari pe tot parucrsul meciului. Nu am scapat de ele nici când mai erau cinci secunde. În handbal, în câteva secunde se pot produce rasturnari de scor. Din fericire, nu a fost cazul în meciul de azi. La scorul de 31-30 am reusit sa tinem de minge si am terminat meciul în atac. Rezultatul de azi de mentine sansa de a prinde un loc de cupa europeana, însa mai avem trei etape si vom întâlni doi adversari foarte puternici”, a declarat antrenorul Petru Ghervan la conferinta de presa de la finalul întâlnirii. 

La pauza meciului dintre CS Universitatea si Stiinta Bacau, brigada de arbitri formata din argesenii Barbu si Nica s-au aratat surprinsi de atmosfera din tribunele salii LPS. Cei doi au precizat ca la Suceava se poate vorbi despre cupele europene îm ceea ce privsete publicul. “ A fost o atmosfera exceptionala. Si cei doi arbitri au recunoscut acest lucru. Nu stiu daca au numarat locurile, sa vada câti spectatori avem, dar eu cred ca publicul a fost la înaltime si pentru asta vreau sa le multumesc înca o data. Toata lumea ne-a încurajat si ne-a tinut pe val daca pot spune asa. Îmi pare sincer rau pentru cei care au venit la sala si nu au mai putut vedea meciul. Aici este într-adevar o problema care trebuie rezolvata cât mai repede. La ora 10.15  sala era deja plina. Din pacate, acestea sunt conditiile deocamdata. Este pacat ca oamenii care vor sa vada un meci si un spectacol sportiv, sa nu o poata face din cauza numarului mic de locuri. Sunt jucatori care mi-au spus ca uneori doar publicul îi face sa reziste pe teren”, a concluzionat Petru Ghervan.  

“Am întâlnit o echipa foarte buna si eu cred ca avantajul terenului propriu si-a spus cuvântul. Stiinta este o echipa puternica. Sunt convins ca ei vor termina campionatul pe podium. Sper ca si noi sa fim la final între primele sase echipe din Liga Nationala”, a declarat Leonard Bibirig. Felicitat pentru faptul ca a câstigat duelul cu Sandu Iacob, “Bibi” a  spus ca nu a fost un duel între el si internationalul bacauan. “A fost un meci între CS Universitatea si Stiinta Bacau, un meci în care s-a jucat sapte contra sapte. Nu am nimic cu Sandu Iacob”. “Victoria de azi ne da dreptul sa speram la cupele europene. Nu trebuie sa uitam ca mai sunt totusi trei etape în care trebuie sa aducem puncte”, a încheiat veteranul din lotul “studentilor”.  

Lupta pentru un loc de cupa europeana este tot mai apriga si este foarte probabil sa se încheie abia dupa ultima etapa. Maramuresenii au învins pe CSM Medgidia, scor 35-28 si au acelasi numar de puncte cu elevii lui Petru Ghervan. HC Odorhei a pierdut la Dinamo Baumit si este la doua lungimi de suceveni. În lupta pentru un loc pe podium, HCM Constanta  are un avans fragil în fata echipelor Stiinta Bacau si UCM Resita.

Iata rezultatele complete ale etapei:

Steaua MFA Bucuresti – Uztel Ploiesti 38-28 (15-14)

Minaur Baia Mare – CSM Medgidia 35-28 (16-16)                                                                                 

Energia Pandurii Tg. Jiu – HCM Constanta 17-30 (8-14)

Poli Izometal Timisoara – CSM D&C Oradea 30-29 (14-18)

Dinamo Baumit Bucuresti – HC Odorhei 32-29 (18-14)

CS Universitatea Suceava – Stiinta Bacau 31-30 (18-15)

 

 
 


Intră acum și în grupul de