Prietenii interetnice prin sport si dans


Intră acum și în grupul de

Municipiul Suceava a gazduit în week-end cea de-a V-a editie a Cupei Interetnice “Bucovina”. La fel ca si anii trecuti, “vinovati” de organizarea acestui eveniment, unic în tara în prezent, sunt presedintii Fundatiei “Ana” si Asociatiei “Juventus”, Nelu Todireanu, respectiv Cornel Grosar, precum si membrii Consiliului Local Suceava.

Anul acesta, la Cupa interetnica “Bucovina” au participat reprezentantii a sase etnii. Acestia au luat parte timp de doua zile, atât la competitii sportive (au jucat fotbal, kinnball, tenis de masa si bowling), cât si la activitati culturale.  

„Muzica si dansul” s-au derulat la Club 60, unde reprezentantii rusilor lipoveni, ucrainienilor, polonilor, maghiarilor, germanilor, ungurilor si italienilor au luat parte la o “Seara interetnica”. Invitatii au cântat si dansat, împartasind publicului câteva elemente culturale traditionale. Printre invitatii de seama s-a aflat si deputatul Mircea Grosaru, care nu s-a sfiit sa se prinda în hora cu membrii etniilor polone si italiene, precum si reprezentanti ai administratiei publice locale din Cernauti – Ucraina. 


Intră acum și în grupul de