Anularea tichetelor cadou, motiv de suparare pentru PSD


Intră acum și în grupul de

Deputatul social-democrat de Suceava, Mirela Adomnicai, a anuntat la sfârsitul saptamânii, ca în conditiile în care cabinetul Tariceanu nu renunta la ordonanta de guvern privind anularea tichetelor cadou destinate cadrelor didactice, PSD nu va mai sustine nicio initiativa legislativa a liberalilor. Adomnicai a mentionat ca în cazul în care Guvernul nu îsi va retrage actul normativ în cauza, social-democratii din Camera Deputatilor vor vota împotriva prevederilor articolului care prevede eliminarea respectivelor tichete cadou.  

Parlamentarul de Suceava a spus, într-o conferinta de presa, ca guvernarea de dreapta, în disperarea de a gasi mijloace de finantare pentru toate cheltuielile bugetare, procedeaza la anularea unui drept deja câstigat.  „Acesta se aplica hoteste, pentru ca a fost ocolita o dezbatere publica cu toti partenerii, asa cum ar fi fost necesar, în cazul unei masuri cu asemenea impact”, a precizat deputatul PSD de Suceava. Mirela Adomnicai considera ca este grav faptul ca prin demersurile liberalilor, o prima inechitate se creeaza între personalul din învatamânt, care a primit deja respectivele tichete si cel care trebuia sa beneficieze de aceasta facilitate în perioada care vine.  

Adomnicai  a avertizat sindicatele de învatamânt sa nu se lase pacalite de justificarea potrivit careia tichetele cadou se vor regasi în majorarile salariale facute de la 1 aprilie 2008, întrucât acestea din urma au fost deja negociate si concretizate în OG nr.15 din ianuarie anul în curs.

Parlamentarul PSD a tinut sa evidentieze ca, în cazul în care tichetele cadou vor fi eliminate, va aparea o a doua inechitate, deoarece compensarea cu majorarile de salarii are în vedere cadrele didactice, si mai putin ceilalti lucratori din sistem.


Intră acum și în grupul de