Rugby, Divizia Nationala : Bucovina Suceava continua lupta pentru sefie


Intră acum și în grupul de

RC Grivita Bucuresti – Bucovina Suceava 7 – 27

chipa locala de rugby, Bucovina Suceava s-a impus sâmbata, cu scorul de 27-7, pe terenul formatiei RC Grivita Bucuresti, într-un meci contând pentru runda a VII-a din cadrul turneului „play-out” a Diviziei Nationale si continua lupta pentru ocuparea primei pozitii în clasament.

Rugby-stii suceveni au început în forta partida, iar Conache îsi trimite echipa în avantaj în urma unui eseu, completat de o transformare. Peste alte câteva minute, acelasi jucator duce scorul la 12-0 printr-o lovitura de pedeapsa si oaspetii arata înca din debutul meciului ca mizeaza pe o victorie. Desi, pâna la pauza, bucurestenii reusesc sa reduca din handicap, elevii pregatiti de Dumitru Livadaru si Dan Scolobiuc aveau sa transeze soarta întâlnirii în repriza secunda, când au marcat alte trei eseuri prin Soloniuc, Patenschi si Cretulec, ultima reusita asigurându-le sucevenilor si punctul bonus pentru apetitul ofensiv. 

La finalul meciului, antrenorul Dumitru Livadaru a pus victoria echipei sale pe seama daruirii jucatorilor din teren. „Am practicat un joc bun, pe care l-am dominat de la un capat la celalalt. Desi am întâlnit o echipa experimentata, care ne-a pus destule probleme în tur, jucatorii au dat dovada de seriozitate si daruire în joc, atitudine ce avea sa se reflecte în scorul final al întâlnirii. Important este ca, pe lânga victorie, am reusit sa obtinem si punctul bonus si sa pastram astfel sanse mari pentru ocuparea primul loc la finalul turneului. În acest sens, sper sa iesim cu punctaj maxim si dupa etapa viitoare, când vom întâlni pe teren propriu formatia RC Bârlad”, a declarat Dumitru Livadaru. Tehnicianul sucevean a tinut sa-i dedice ultimul succes colegului sau de breasla Constantin Vlad, care este plecat în aceste zile alaturi de echipa nationala de tineret la Campionatul Mondial din Chile.

În alte doua partide ale rundei, Politehnica Iasi s-a impus pe teren propriu în fata celor de la CFR Brasov cu scorul de 45-8, în timp ce Olimpia Bucuresti a dispus în deplasare, scor 34-5, de RC Bârlad.
Cu sase victorii obtinute în partea secunda a sezonului, rugbistii suceveni ocupa în acest moment treapta a III-a în clasamentul turneului „play-out”, la 3 puncte distanta de ocupanta locului întâi, Olimpia.

Clasament

 

1.       Olimpia Bucuresti      7        6        0        1        175-43          29p

2.       Politehnica Iasi         7        5        0        2        177-84          26p

3.       Bucovina Suceava     7        6        0        1        145-96          26p

4.       RC Bârlad                 7        2        0        5        101-189        9p

5.       RC Grivita                7        1        0        6        66-131          6p* 

6.       CFR Brasov              7        1        0        6        71-191          6p  

* echipa penalizata cu 1 punct.

 

Etapa viitoare, 19 aprilie

Bucovina Suceava – RC Bârlad

Olimpia Bucuresti – Politehnica Iasi

CFR Brasov – Grivita Bucuresti

 


Intră acum și în grupul de