Primarul municipiului Rădăuți, Nistor Tatar, anunță începerea proiectului de modernizare a zonei centrale și a centrului de agrement


Intră acum și în grupul de

Primarul municipiului Rădăuți, Nistor Tatar, a anunțat că municipalitatea rădăuțeană va începe în acest an proiect de modernizare a zonei centrale și a centrului de agrement.

Tatar a declarat pentru News Bucovina că în următoarea perioadă vor fi propuse spre aprobare hotărârile privind indicatorii tehnico-economici apoi vor urma toate procedurile pentru desemnarea firmelor care vor executa lucrările astfel încât execuția să înceapă anul viitor.

Proiectul de modernizare a municipiului Rădăuți este unul mai larg şi prevede, în primul rând, punerea în valoare a zonei centrale, având ca punct principal Mănăstirea Bogdana și presupune refacerea zonei centrale astfel încât acestea să redea strălucirea de altă dată a oraşului.

El explicat că pentru ca acest proiect amplu să fie realizat este nevoie ca centrul municipiului să fie eliberat de funcţii nespecifice, dar că  vor fi reabilitate și clădirile din fondul privat şi propriu precum şi clădirile de patrimoniu.

Totodată, Nistor Tatar a mai spus că dezvoltarea urbană complexă a municipiului Rădăuţi presupune și realizarea complexului de înot şi sportiv  care se va construi pe o suprafaţă de 8.000 de metri pătraţi şi va fi amplasat pe strada Volovățului lângă centrala termică de cogenerare.

Complexul va avea piscină acoperită care va funcţiona tot timpul anului, dar şi bazine descoperite pentru perioada sezonului de vară.

Mai mult, în acest complex de agrement vor fi amenajate spaţii de joacă pentru copii care vor fi acoperite cu posibilitatea de a fi descoperite pe perioada verii.

Totodată, vor fi construite terenuri de tenis şi de minifotbal cu suprafaţă de joc sintetică.

Bazinul de înot va avea dimensiuni semi-olimpice și va fi finanțat prin CNI, iar restul investițiilor prin PNDL, a menționat primarul.(N.B.)


Intră acum și în grupul de