Lungu: Vreau ca în scurt timp să aducem îmbunătățiri și să fluidizam traficul la Bazar


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei Ion Lungu sustine o conferinta de presa.

”Toti oamenii responsabili au spus ca primarul trebuie sa aiba cel mai mare salariu din institutie si mi se pare corect acest lucru.

De la 1 ianuarie 2018 salariile sub 2000 de lei nu se vor mai impozita si venitul din impozite pe salarii va veni la primarii, dar nu stiu cat vom avea de incasat.

Am fost si la Uricec cu problema biomasei ca lemn de foc si sper sa adaugam la acel ordin de ministru o exceptie ca sa nu mai avem probleme cu caldura.

Tin foarte mult si vreau ca in scurt timp sa aducem imbunatatiri si sa fluidizam traficul la Bazar. Ma strange in spate cand ma gandesc ca vin sarbatorile.

Vrem sa desfiintam trecerea de pietoni de la Bazar la OMV. Se va face trecerea pe sub pod. Va fi nevoie de un sens giratoriu provizoriu pentru Traian Vuia.

De la Bazar catre Burdujeni vrem sa desfiintam trecerea de pietoni care trece de la Bethesda la Lidl. Vom vrea sa facem o pasarela supraterana in loc.

Vrem o pasarela simpla si eficienta. Nu prea gasim specialisti care sa o realizeze. Vom anula intrarea la stanga la Carrefour. Toti trebuie sa faca un compromis. Unii sa mearga mai multi metri pe jos, altii cu masina. Trebuie sa fluidizam  neaparat.

Pentru Carrefour vom face o banda de acces dinspre Burdujeni ca sa se intre acolo si sa nu se blocheze circulatia spre oras.

Apelul meu de la investirea prefectului a avut ecou. Am confirmarea parlamentarilor PSD ca vor semna pentru trecerea Parcului Sipote la Suceava. Parlamentarii ALDE au spus si ei ca ajuta. Am discutat si cu prefectul si vom duce proiectul de hotarare si nota de fundamentare.

O problema pe care o avem si am spus ca se fac eforturi e cea cu cainii fara stapan. Vrem sa demaram din nou o campanie de sterilizare cu Proanima.

Noi punem 50.000 si Proanima 50.000 lei ca sa sterilizam 500 de caini. Speram sa incepem cat mai repede.

Azi e o premiera la Teatrul Suceava. Incepe la ora 19 si voi fi si eu acolo. Ma bucur ca toti actorii sunt implicati in piesa asta.”


Intră acum și în grupul de