Circulația trenurilor prin Vama Vicșani a fost reluată după ce s-a refăcut terasamentul liniei ferate pe teritoriul ucrainean


Intră acum și în grupul de

Circulația trenurilor între România și Ucraina pe ruta Dornești-Vadu Siret, întreruptă luni din cauză că terasamentul liniei ferate a fost acoperit de ape în zona ucraineană a fost reluată miercuri la prânz, a anunțat Poliția de Frontieră.

Potrivit Poliției de Frontieră Suceava, reprezentanții C.F.R. au informat Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației că începând de miercuri, ora 12.00, circulația trenurilor pe calea ferată între România și Ucraina pe ruta Dornești – Vadu Siret se reia în condiții normale, ca urmare a refacerii terasamentului liniei ferate pe teritoriul ucrainean.

În aceste condiții se reia și traficul feroviar prin Punctul de Trecere a Frontierei Vicşani, a menționat sursa citată.

Traficul feroviar în PTF Vicşani a fost sistat temporar începând de luni după ce terasamentul căii ferate de pe teritoriul ucrainean a fost deteriorat din cauza revărsărilor de apă, iar din acest motiv circulaţia trenurilor dintre România şi Ucraina nu mai este posibilă.

Purtătorul de cuvânt al STPF Suceava, comisar şef Ilie Poroch Seriţan, a precizat, marţi, într-un comunicat de presă că reprezentanţii C.F.R. au informat Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmaţiei despre faptul că terasamentul căii ferate de pe teritoriul ucrainean a fost deteriorat din cauza revărsărilor de apă, fapt pentru care circulaţia trenurilor dintre România şi Ucraina nu mai era posibilă.


Intră acum și în grupul de