Viceprimarul comunei Valea Moldovei, cercetat penal pentru ca a condus o autoutilitară deși avea permisul suspendat. El transporta cherestea fără documente legale

Viceprimarul PNL al comunei sucevene Valea Moldovei, Niculai Romică Floriștean, este cercetat penal după ce a fost depistat la volanul unei autoutilitare deși are permisul de conducere suspendat și transporta cherestea fără documente legale.

Potrivit Poliției Județene Suceava, o patrulă din cadrul Postului de poliție Valea Moldovei a oprit pentru control pe DC 177C din  localitate o autoutilitară condusă de viceprimarul Niculai Romică Floriștean, care transporta cantitatea de 15,31 m.c. cherestea de esență răşinoase, fără documente legale.

În acest caz polițiștii l-au sancționat pe viceprimar cu amendă de 5.000 lei și confiscarea cantităţii de 15,31 m.c. cherestea răşinoase în valoare de 7.000 lei, dar au dispus şi indisponibilizarea la sediul poliției a autoutilitarei în valoare de circa 5.000 de euro.

Polițiștii au constatat faptul că șoferul nu are dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice, având permisul de conducere suspendat.

În acest caz a fost deschis un dosar penal pentru „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul având permisul de conducere suspendat”. (N.B.)