Peste 500 de dosare nevalidate la examenul de titularizare


Intră acum și în grupul de

Adjunctul ISJ Suceava, Daniel Hrenciuc, a anuntat marti, în cadrul unei conferinte de presa, ca institutia a primit o adresa de la MEdCT prin care se precizeaza ca absolventii studiilor universitare de licenta, promotia 2008, pot participa la examenul de titularizare numai daca fac dovada detinerii a minimum 30 de credite de studii a modulului psihopedagogic. „Acestia trebuie sa dovedeasca ca au facut cursuri de psihopedagogie. În cazul în care nu au avut asemenea cursuri, mai exista o posibilitate. Ei au obligatia ca în primii 3 ani de la angajare sa urmeze cursurile organizate de Departamentul pentru pregatirea personalului didactic”, a mentionat Daniel Hrenciuc.

Acesta a mai precizat ca miercuri este ultima zi în care candidatii ce s-au înscris la examenul de titularizare din 16 iulie mai pot veni sa îsi valideze dosarele pentru acest concurs. „Pâna în momentul de fata avem 563 dosare nevalidate. În cazul în care nu vor veni pentru a le valida din diferite motive, vom recurge la o varianta de rezerva, adica vom duce cererile în centrele de sustinere a examenului si vor fi validate pe loc. Anul trecut au ramas nevalidate, pentru ca nu s-au mai prezentat la examen, un numar de aproximativ 200 dosare. Unii dintre acestia sunt deja titulari în mediul rural, dar pentru a trece în mediul urban trebuie sa sustina examen si între timp se razgândesc, iar altii au sustinut în anii anteriori examen, dar au luat note între 5 si 7, obtinând suplinire calificata si de asemenea se razgândesc, preferând sa ramâna pe post pentru continuitate”, a precizat adjunctul ISJ Suceava.  

Daniel Hrenciuc a mai adaugat ca din cele 563 dosare nevalidate înca, 212 apartin absolventilor de învatamânt superior din promotia 2008, dar care acum sustin examenul de licenta, 51 apartin cadrelor ce au continuitate pe postul ce l-au obtinut la suplinire calificata, 41 celor cu detasare la cerere, iar 20 apartin cadrelor didactice a caror situatie privind postul va fi solutionata în sedinta publica din 24 august.  

Examenul de titularizare din 16 iulie, în judetul Suceava va fi organizat în 6 centre, respectiv Colegiul Tehnic „Petru Musat” Suceava, Colegiul Tehnic „Alexandru I. Cuza” Suceava, centrul Scolar Suceava si scolile generale nr. 5, nr. 10 si nr. 11 din Suceava.

Inspectorul-sef adjunct al ISJ Suceava a spus ca pe data de 11 iulie, la Colegiul Tehnic „Petru Musat” Suceava va avea loc sedinta de instruire a supraveghetorilor, iar pe data de 14 iulie, a presedintilor si membrilor comisiilor.

În judetul Suceava, pentru cele 368 de posturi titularizabile, si-au depus dosare 1.473 de candidati. Cea mai mare concurenta se înregistreaza la disciplina istorie, unde pe 1 post candideaza 80 de profesori si la geografie, unde, de asemenea, pe 1 post s-au înscris la examen 66 de cadre didactice.      


Intră acum și în grupul de