Acasă Actualitate Școala din Bogdănești, afectată de un incendiu produs în noaptea de vineri...

Școala din Bogdănești, afectată de un incendiu produs în noaptea de vineri spre sâmbătă


Intră acum și în grupul de

Acoperișul și o parte din tavanul clădirii școlii generale din comuna Bogdănești au ars în noaptea de vineri spre sâmbătă în urma unui incendiu provocat, cel mai probabil, de la jarul căzut din sistemul de încălzire al școlii, iar pompierii suceveni au intervenit trei ore pentru stingerea focului.

Purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, Alin Găleată, a declarat, sâmbătă, că incendiul a izbucnit la acoperișul clădirii vechi a Școlii Generale din Bogdănești, iar pentru lichidarea acestuia au intervenit pompierii militari ai Detașamentului de Pompieri Fălticeni, împreună cu lucrătorii SVSU Bogdănești și SVSU Râșca,  cu cinci autospeciale și o ambulanță SMURD.

La sosirea echipajelor de pompieri, ardea astereala acoperișului, cu degajări mari de fum, și exista pericolul de propagare la întreaga construcție.



Incendiul a fost lichidat după o intervenție de trei ore.

El a menționat că în incendiu a ars aproximativ 150 de metri pătrați din acoperișul cu o suprafață totală de 600 mp, precum și 70 de metri pătrați din tavanul clădirii, majoritatea materiale din lemn.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost jarul căzut din sistemul de încălzire al școlii, a spus Găleată.

El a precizat că în urma intervenției pompierilor s-a salvat restul clădirii, cu bunurile aferente, respectiv materiale didactice, mobilier sau aparatură IT.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version