Codul galben de vânt puternic și ninsori viscolite în zona de munte a județului Suceava a fost actualizat


Intră acum și în grupul de

Administrația Națională de Meteorologie a actualizat, duminică dimineața, codul galben de vânt și ninsori viscolite care afectează și zona de munte a județului Suceava.

Astfel, duminică, până la ora 20:00 sunt vizate intensificări ale vântului, ninsori viscolite în zona montană înaltă.

Potrivit ANM,  în intervalul menționat în Munții Banatului, Carpații Meridionali și Orientali vântul va sufla tare, cu rafale ce vor depăși 60…70 km/h, iar pe creste 90 km/h, viscolind și spulberând zăpada. Temporar vor mai fi precipitații sub formă de ploaie și lapoviță, iar la altitudini mai mari de 1500 m, mai ales sub formă de ninsoare, iar local se vor acumula cantități ce vor depăși 15…20 l/mp.

Meteorologii au emis și o avertizare meteo de duminică la ora 20 până luni la ora 17 fiind vizate intensificări ale vântului și predominant ninsori la munte, precipitații mixte în Maramureș și Transilvania.

Astfel, în intervalul menționat, în zonele de munte, mai ales la altitudini mari, temporar vor fi precipitații sub formă de ninsoare, iar vântul va continua să prezinte intensificări, cu viteze de 55…65 km/h, iar pe creste va depăși 80 km/h, viscolind și spulberând zăpada.

Unele intensificări ale vântului se vor semnala în după-amiaza zilei de luni, 20 martie, și în sud-vestul teritoriului.

În vestul, centrul și nordul țării temporar va ploua, iar în Maramureș și Transilvania trecător vor fi precipitații mixte.


Intră acum și în grupul de