Un tânăr băut și fără permis din Păltinoasa a furat o mașină pentru „a da o tură”, fiind oprit de polițiști în Gura Humorului


Intră acum și în grupul de

Un tânăr băut și fără permis a furat, duminică dimineața, un autoturism al unei femei din comuna Pălinoasa și s-a plimbat mașina fiind oprit de polițiști în Gura Humorului.

Poliția orașului Gura Humorului a fost sesizată prin 112, duminică dimineața la ora 00.40 că un tânăr din comuna Păltinoasa aflat sub influența băuturilor alcoolice, conduce pe raza localității, autoturismul aparținând unei femei din comuna Păltinoasa, pe care l-a luat fără consimțământul acesteia.

În urma măsurilor operative întreprinse de polițiști, autoturismul a fost oprit pe bulevardul Bucovina din orașul Gura Humorului, iar la volanul acestuia a fost identificat un tânăr de 20 de ani, din comuna Păltinoasa, care a declarat că  i-a spus proprietarei autoturismului că îi ia maşina să facă o tură,  fără ca aceasta să spună nimic, respectiv dacă îşi dă sau nu acordul.

Autoturismul reclamat ca furat a fost restituit proprietarei, menționează Poliția Suceava.

Șoferul fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Totodată, în urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, tânărul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto.

În acest caz a fost deschis un dosar penal pentru ”furtul unui vehicul în scop de folosinţă”, „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoana care nu posedă permis de conducere” și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.(N.B.)


Intră acum și în grupul de