Flutur, analiză operativă la Aeroportul Suceava la inaugurarea cursei de Veneția: Trebuie să mărim aerogara și să creștem confortul pasagerilor


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a fost prezent, sâmbătă, pe Aeroportul Internațional Suceava la inaugurarea cursei de Veneția și a vorbit cu pasageri prezenți în aerogară și a avut o analiză operativă cu conducerea Aeroportul Suceava.

Flutur a participat la inaugurarea primului zbor Suceava – Veneția/Treviso și a discutat cu o parte dintre pasageri.

Totodată, el a făcut și o analiză „operativă” a  la fața locului cu conducerea Aeroportului Suceava, stabilindu-se derularea, începând de luni, a unor măsuri privind confortul pasagerilor și dezvoltarea infrastructurii aerogării.

”La Aeroportul Suceava, care este în dezvoltare, trebuie continuate investiţiile, în primul rând în edificarea unui nou terminal pentru pasageri şi creşterea numărului de zboruri şi de destinaţii. Actualul terminal al aeroportului trebuie extins având in vedere creşterea numărului de pasageri, dar si in contextul existentei unor cereri pentru transportul de mărfuri prin intermediul unor aeronave de tip cargo”, a declarat Flutur.

El a anunțat că, începând de luni, vor fi demarate, printre altele, procedurile pentru dezvoltarea Aeroportului, extinderea terminalului,modernizarea parcării, cu extindere către Centrul Economic Bucovina.

„Pentru anul acesta, la Aeroportul „Ștefan cel Mare” sunt alocate fonduri pentru achiziţionarea unei autospeciale de prevenire şi stingere a incendiilor (PSI) de ultimă generaţie, precum şi aparatură de securitate pentru pasageri şi bagaje, modernizarea remisei PSI, dar şi pentru cumpărarea a două scări pentru îmbarcarea şi debarcarea pasagerilor. Pentru acestea CJ Suceava alocă 10 milioane de lei”, a mai spus Flutur.

Cursa regulată Veneția(Treviso) –Suceava a fost inaugurată sâmbătă, 18 martie.

Din 26 martie vor începe cursele spre Roma (Ciampino) și Bologna.

Cursa regulată Veneția ­Suceava va fi operată de Wizz Air, cu o frecvență de două zboruri pe săptămână.

Cursa de sâmbătă a decolat spre Veneția/Treviso la ora 12.45, iar până în 25 martie cursele spre Veneția vor circula după un program intermediar, sâmbătă și marți, urmând ca din 26 martie să circule vineri și luni.

După intrarea în vigoare a programului de vară,din 26 martie, cursa Venetia-Suceava va pleca din Veneția la ora 15.35, va ateriza la Suceava la ora 18.30, va pleca de la Suceava la ora 19 și va ajunge la Veneția la ora 20.05.

Tot după data de 26 martie vor fi inaugurate și cursele regualte Roma(Ciampino) cu trei frecvențe săptămânale, ­marți, joi și sâmbătă și Bologna, tot cu trei frecvențe săptămânale în zilele de marți, joi și sâmbătă.

Potrivit programului de vară, cursele Wizz Air spre Londra (Luton) și Milano (Bergamo) vor avea patru frecvențe săptămânal, în zilele de luni, miercuri, vineri și duminică, iar cursa spre Londra va avea cinci frecvențe săptămânale din 29 iunie când va mai fi introdusă o cursă în ziua de joi.

„Suntem în discuții cu operatori aerieni în vederea creșterii numărului de destinații externe, fiind avute în vedere curse spre Bruxelles, Paris dar și destinații din Spania”, a menționat Flutur.(N.B.)


Intră acum și în grupul de