Analist politic sucevean: Nemulțumiții din PNL ar putea să se îndrepte spre partidul pe care îl clocește Dacian Cioloș


Intră acum și în grupul de

Analistul politic sucevean, sociologul Adrian Botezatu, consideră că nemulțumiții din PNL în urma Congresului de alegeri al partidului ar putea să se îndrepte spre partidul pe care intenționează Dacian Cioloș să-l lanseze și mai puțin spre un partid precum Partidul Mișcarea Populară.

„PMP se află într-un moment nefast în această perioadă pentru că liderul PMP Traian Băsescu se află într-un război acerb cu Traian Băsescu și atunci nu cred că lucrul acesta e de bun augur pentru atragerea de noi membri sau eventuale noi structuri. Mai degrabă, eventualii nemulțumiți din PNL s-ar îndrepta către noul partid pe care îl clocește Dacian Cioloș”, a spus Adrian Botezatu în emisiunea Exclusiv 90 de minute de la Bucovina TV.

El a arătat că nu știe cum se va numi noua formațiune a lui Dacian Cioloș, dar crede că în zona respectivă se va face o coagulare de structuri politice din teritoriu.

„Dacian Cioloș are sprijinul popularilor europeni, contacte externe are, vizibilitate ca fost prim ministru are, mai multe personalități publice, culturale, ca Mircea Cărtărescu și-au exprimat sprijinul pentru acest proiect și atunci când la nivel central apare un lider politic sau o platformă cu vizibilitate, structurile politice din teritoriu se reorientează rapid spre acest nou proiect politic”, consideră analistul.

El a apreciat că în cazul Partidului Mișcarea Populară, cel care a creat formațiunea o distruge și că structurile din teritoriu nu sunt încurajate spre un asemenea proiect.

„La PMP, din păcate, creatorul partidului practic își distruge opera politică din ultimii 10 ani, anulând tot mesajul politic construit până la un anumit moment, fiind într-o acțiune demolatoare.Structurile nu sunt foarte încurajate să vină spre un asemenea proiect, din păcate”, a spus Botezatu.

El a mai declarat că nu crede că Traian Băsescu se mai poate reinventa acum așa cum a reușit-o de-a lungul carierei sale politice.


Intră acum și în grupul de