FOTBAL : Portughezul Figo crede ca Romania poate fi surpriza placuta de la Euro 2008


Intră acum și în grupul de

Desi România se afla într-o veritabila “Grupa a Mortii”, nu putini sunt cei care au încredere în sansele „tricolorilor” de a produce marea surpriza, calificarea în sferturile de finala ale Campionatului European, performanta care ar concura, datorita reputatiei adversarilor, chiar cu cea obtinuta în 1994 de Generatia de Aur.

Coleg la Internazionale Milano cu al nostru Cristi Chivu, Luis Figo s-a alaturat de curând grupului de simpatizanti ai elevilor lui Victor Piturca. „Este într-o grupa foarte grea, dar în fotbal e loc de surprize. Oricum, din câte stiu, România a reusit o calificare de pe primul loc în preliminarii. A batut Olanda. Aveti sanse sa treceti de grupe la Euro”, a declarat mijlocasul portughez pentru cotidianul Libertatea.

Cu toate acestea, fostul idol al Barcelonei si al lui Real Madrid ramâne circumspect, sustinând ca vedetele actualei generatii „tricolore”, Cristi Chivu si Adi Mutu, nu se pot ridica la nivelul Generatiei de Aur. „Sunt fotbalisti buni, dar nu se pot compara. Hagi a jucat în alte vremuri, face parte din era mea. A fost un sportiv extraordinar, unic în felul sau. Dar si Mutu sau Chivu au potential”, explica lusitanul.

Desi împarte acelasi vestiar cu Chivu, Figo recunoaste ca nu are o relatie decât strict profesionala cu acesta, marturisind ca nu a fost invitat la nunta capitanului nostru. „Nici macar nu stiam ca se însoara. Dar nici nu cred ca as fi venit. Repet, nu suntem chiar asa apropiati. Daca jucam la aceeasi echipa, asta nu înseamna ca vorbim prea des”, a conchis starul portughez.


Intră acum și în grupul de