FOTBAL : McKain: “ La Timisoara e dictatura”


Intră acum și în grupul de

Curtat de Dinamo, CFR Cluj si de Universitatea Craiova, fundasul central Jonathan McKain a parasit Poli Timisoara în iarna, semnând cu Wellington Pheonix, grupare din Noua Zeelanda care activeaza în prima liga australiana. Trecutul nu poate fi însa sters asa de usor cu buretele. Tocmai de la Antipozi, fotbalistul lanseaza un atac dur la adresa lui Marian Iancu, numindu-si fostul patron dictator si acuzându-l de lipsa de profesionalism si de multe altele.

„La Poli sunt o multime de oameni care nu au nici cea mai mica idee ce fac. Nu se pricep deloc în munca asta. Marian Iancu e om bun, dar are o problema. Habar n-are ce se întîmpla în club! Pur si simplu e dezinformat. Daca vrea sa aiba succes, trebuie neaparat sa se mute la Timisoara si sa ia în mâini frâiele echipei. Altfel nu va reusi. Mergeam la club sa rezolv ceva si ma întorceam acasa cu patru probleme noi”, a declarat Jonathan McKain, citat de cotidianul Gazeta Sporturilor.

Fost si pe la FC National, clubul care de fapt l-a adus în România, australianul recunoaste ca tratamentul de care el si colegii lui au avut parte la Timisoara este unic: „Nu aveam voie sa spunem nimic, ca eram amendati. Mai ales despre prime. Iancu punea o presiune extraordinara pe noi, anuntând pachetele pentru meciuri. Noi aveam de suferit cel mai mult, pentru ca veneau fanii si începeau sa ne înjure ca luam o gramada de bani si chiar nu era deloc asa. De exemplu, la partida cu CFR, Iancu a anuntat în presa ca meciul se joaca pe câte 25.000 de dolari. Fals! Avea datorii la noi, de la celelalte meciuri, de câte 22.000, deci jucam doar pe 3.000. Mai putin decât la un meci normal”.  

McKain critica si stilul patronului de a conduce clubul si mai ales politica de transferuri dusa de acesta. „Au fost total neprofesionisti. Au încercat de patru-cinci ori sa ma vânda la Dinamo, desi le spuneam ca nu vreau. Cum sa îti întaresti o adversara? Cum sa faci performanta, daca în doi ani schimbi 29 de jucatori? În plus, cei mai buni jucatori plecau la adversare. Plesan, Ovidiu Petre, Alin Stoica, Emeghara, de ce au plecat?”, se întreaba, retoric, australianul.

Totul este însa bine când se termina cu bine. Desi înca mai avea de primit bani de la Iancu, fotbalistul nu regreta ca a plecat în iarna de pe Bega. Ba chiar dimpotriva, considera ca a facut un gest extrem de inspirat. „Ultimele luni au fost de cosmar. Ma felicit în fiecare zi ca am plecat, chiar daca am renuntat la 28.000 de dolari. Fericirea e mai presus decât banii”, a conchis Jonathan McKain.


Intră acum și în grupul de