Primăria Suceava va elimina, treptat, gardul viu din oraș care va fi înlocuit cu gazon. Totodată, începe acțiunea de plantare de flori


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat, miercuri, că municipalitatea vrea să elimine, treptat, gardul viu din oraș, urmând ca în loc să fie plantat gazon, iar prima porțiune de unde se va desființa gardul viu este între Policlinică și parcul ”Trei bărboși”.

„Primăria nu mai plantează gard viu și nu sunt adeptul gardului viu. Face un soi de zonă de protecție, dar acolo se ascund foarte multe mizerii”, a spus Lungu.

El a spus că în locul gardului viu urmează să fie plantat gazon și a anunțat că începând cu parcul din zona Palatului de Justiție, așa-numitul parc ”Trei bărboși”, până la Policlinică, se vor desființa toate gardurile vii și se va planta gazon.

„Ideea este de a scoate gardul viu din oraș”, a spus Lungu.

El a spus că a avut discuții cu oamenii, că gardul viu le asigură o anumită intimitate, protecție, dar a spus că după aceste garduri vii e foarte multă mizerie.

”Mult gard viu este uscat și nu mai sunt de acord să punem gard viu, ci gazon natural”, a spus Lungu.

El a mai anunțat că urmează să fie plantate și flori, fiind pregătite într-o primă fază 125.000 de flori, respectiv 60.000 de petunia, 36.000 de begonia, 15.000 vinca, matthiola – 5000, begonia big – 5000 și dahlia – 3000 de bucăți.

„Încercăm, în perioada următoare, să înfrumusețăm orașul și să începem lucrările și la seră, să facem un oraș al florilor”, a spus primarul Ion Lungu. (Alin Dima)


Intră acum și în grupul de